ΚΟΣΜΟΣ. Ο μεγαλύτερος παραγωγός προφυλακτικών στον κόσμο δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση για τα προϊόντα του θα αυξηθεί καθώς η διευρυνόμενη κάλυψη εμβολίων ωθεί τις κυβερνήσεις να χαλαρώσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, περισσότερες οικονομίες συνεχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς και οι κοινωνίες αρχίζουν να προσαρμόζονται στη ζωή μετά την πανδημία», ανέφερε η εταιρεία Karex Bhd, της Μαλαισίας , σε σημείωμα που συνόδευε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της της Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Karex, η οποία παράγει ένα στα πέντε προφυλακτικά παγκοσμίως, ανέφερε απώλεια 2,8 εκατομμυρίων ρινγκίτ (670.000 δολ.) το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, έναντι κέρδους 2,8 εκατομμυρίων ρινγκίτ έναν χρόνο νωρίτερα, λόγω του υψηλότερου κόστους των πρώτων υλών και των διαταραχών που προκαλούνται στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά περίπου 11%, είπε ο κατασκευαστής των προφυλακτικών Durex.

«Τα αυστηρά μέτρα που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας επηρέασαν δραστικά τις βιομηχανίες σεξουαλικής υγείας και ιατρικών συσκευών», ανέφερε η εταιρεία.

Η χρήση των προϊόντων της εταιρείας μειώθηκε έως και 40% τα τελευταία δύο χρόνια, ανέφερε η Nikkei Asia τον περασμένο μήνα, επικαλούμενη τον διευθύνοντα σύμβουλο Goh Miah Kiat. Σύμφωνα με την έκθεση, το κλείσιμο ξενοδοχείων και μη ειδικών κλινικών, όπως κέντρα σεξουαλικής ευεξίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μαζί με την αναστολή του προγράμματος διανομής προφυλακτικών από πολλές κυβερνήσεις, συνέβαλαν στην πτώση των πωλήσεων προφυλακτικών της Karex.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις