ΚΟΣΜΟΣ. Έκκληση στους Ουκρανούς πολίτες να αποχωρήσουν άμεσα από τη Ρωσία απηύθυνε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών το πρωί της Τετάρτης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας στην ανακοίνωσή του καλεί τους Ουκρανούς να μην επισκέπτονται την Ρωσία

Όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα καταλήγει η ανακοίνωση του ουκρανικού ΥΠΕΞ.

Ουκρανία: Άρχισε η επιστράτευση εφέδρων ηλικίας 18-60 ετών

Παράλληλα η Ουκρανία άρχισε σήμερα, Τετάρτη, να επιστρατεύει εφέδρους ηλικίας 18-60 ετών μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο μέγιστος χρόνος επιστράτευσής τους είναι ένα έτος. Όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Ουκρανίας όσοι δεν αναποκριθούν στην επιστράτευση θα αντιμετωπίσουν «ποινικές ευθύνες».

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την επιστράτευση εφέδρων το βράδυ της Τρίτης μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι μετακινεί στρατεύματά της μέσα στην ανατολική Ουκρανία, απέκλεισε, όμως, μια γενική επιστράτευση

Κατά την εκτίμηση των ειδικών υπάρχουν περίπου 900.000 έφεδροι στην Ουκρανία.

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Πολύ πιθανό η Ρωσία να επιτεθεί στο Κίεβο

Λίγο νωρίτερα στην εκτίμηση ότι είναι «πολύ πιθανό» η Ρωσία να επιτεθεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λίζα Τρους.

Τις ίδιες λέξεις χρησιμοποίησε η βρετανίδα ΥΠΕΞ όσον αφορά τις πιθανότητες ο Βλαντιμίρ Πούτιν να προχωρήσει σε μια «πλήρη εισβολή» στην Ουκρανία

Παράλληλα η κυρία Τρους κάλεσε τους Βρετανούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να αποχωρήσουν από τη χώρα άμεσα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις