ΚΟΣΜΟΣ. Σε μια ανησυχητική δήλωση για την τύχη του Βολοντιμίρ Ζελένσκι προχώρησε σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου ο οποίος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ότι στα σχέδια της Ρωσίας είναι να τον σκοτώσει (σ.σ. τον Ζελένσκι) και όχι μόνο να καταλάβει το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Μιχάιλο Ποντολιάκ το σχέδιο της Ρωσίας είναι και να καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και να σκοτώσει τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντομίρ Ζελένσκι.

Ο ίδιος είπε, όπως μεταδίδει το Sky News, ότι ο Ζελένσκι παραμένει στο Κίεβο, διαψεύδοντας πληροφορίες που είχαν ακουστεί νωρίτερα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είχε φύγει από τη χώρα.

Η δήλωση του συμβούλου του Ουκρανού προέδρου έρχεται λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Ζελένσκι τα ξημερώματα της Παρασκευής στο οποίο, μεταξύ άλλων, είπε οτι τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του, αποτελούν τους βασικούς στόχους της Ρωσίας.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο εχθρός με θεωρεί ως στόχο νούμερο 1. Την οικογένειά μου, ως στόχο νούμερο 2. Θέλουν να καταστρέψουν πολιτικά την Ουκρανία καταστρέφοντας τον αρχηγό του κράτους» είχε πει ο Ζελένσκι προσθέτοντας πως «μένω στην κυβερνητική συνοικία μαζί με άλλους».

Ο τελευταίος στρατιωτικός απολογισμός

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν 33 επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα δύο παιδιά να χάσουν τη ζωή τους.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στόχευσε 118 στρατιωτικές υποδομές και θα στείλει αλεξιπτωτιστές για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της κατάληψης του πυρηνικού εργοστασίου του Τσέρνομπιλ το οποίο έπεσε στα χέρια των Ρώσων το απόγευμα της Πέμπτης.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις