ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι υπέγραψε επίσημο αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νωρίτερα σήμερα, Ζελένσκι σε μήνυμά του ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να «δεχθεί επειγόντως την Ουκρανία» στο μπλοκ καθώς αμύνεται από την εισβολή ρωσικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, ο Ουκρανός πρόεδρος, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει την άμεση ένταξη της Ουκρανίας με βάση μια ειδική διαδικασία.

«Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους που στέκονται δίπλα μας. Αλλά ο στόχος μας είναι να είμαστε με όλους τους Ευρωπαίους και να είμαστε ίσοι με αυτούς. Είμαι σίγουρος ότι το αξίζουμε. Είμαι βέβαιος ότι είναι δυνατό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μισέλ: «Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες»

Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί ομόφωνη συμφωνία των 27 μελών και αυτή την στιγμή «υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες» μεταξύ τους ως προς το θέμα, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Η ένταξη είναι ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί από καιρό από την Ουκρανία. Αλλά υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες στους κόλπους της ΕΕ για την διεύρυνση», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ, αναφερόμενος στα δεδομένα που αφορούσαν την πριν από την ρωσική επίθεση συγκυρία. «Η Ουκρανία θα διαβιβάσει μία επίσημη αίτηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διατυπώσει την επίσημη θέση της και το Συμβούλιο θα εκφρασθεί», εξήγησε ο Σαρλ Μισέλ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις