ΚΟΣΜΟΣ. Μιλώντας σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι περιέγραψε την κατάσταση, λέγοντας ότι «ο χρόνος έχει σταματήσει για μας». Μάλιστα, δήλωσε: «Δεν θέλω η ιστορία να μας καταγράψει ως έναν θρύλο όπως αυτό των 300 της Σπαρτιατών. Θέλω ειρήνη». Είναι προφανές ότι πρόκειται για ηγέτη που αφενός αγνοεί την ιστορία, τουλάχιστον της Ελλάδας, αφετέρου διαμορφώνει γνώμη από τα τρέχοντα. Φυσικά και η Μάχη των Θερμοπυλών δεν είναι θρύλος, δεν πρόκειται για παραποιημένη αφήγηση, ούτε φυσικά για αβέβαιη φήμη. Αγνοεί ο ηγέτης της Ουκρανίας ότι υπάρχουν τρόποι να μείνεις στην Ιστορία ακόμα και αν αριθμητικά είσαι μειράκιο μπροστά στον εχθρό σου. Μένεις στην ιστορία όταν είσαι έτοιμος να την γράψεις εσύ και όχι οι άλλοι για σένα. Και να φανταστεί κανείς ότι ο Ζελένσκι έχει απέναντί του τον Ρώσο ηγέτη αλλά δίπλα και πίσω τους ηγέτες όλου του κόσμου.

Η έκκληση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι έκανε έκκληση στη Δύση να του στείλει πολεμικά αεροσκάφη. «Αν δεν έχετε τη δύναμη να κλείσετε τους ουρανούς, τότε δώστε μου αεροπλάνα», είπε.

«Αν δεν υπάρχουμε πια, ο Θεός φυλάξοι, η Λετονία, η Λιθουανία, η Εσθονία θα είναι οι επόμενες», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι κάλεσε για άμεσες συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι είναι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος».

«Δεν επιτιθέμεθα στη Ρωσία και δεν σκοπεύουμε να της επιτεθούμε. Τι θέλεις από εμάς; Αφήστε τη γη μας», επισήμανε.

Αναφερόμενος στον Ρώσο ηγέτη που δέχεται τους παγκόσμιους ηγέτες σε ένα διάσημο πλέον μακρύ τραπέζι, ο Ζελένσκι είπε: «Κάτσε μαζί μου. Απλά όχι 30 μέτρα μακριά όπως με τον (Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν)».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις