ΜΕΞΙΚΟ. Οι πάσχοντες από automatonophobia φοβούνται τις κούκλες, τα κέρινα ομοιώματα ή τα κινούμενα πλάσματα. Με λίγα λόγια, οτιδήποτε μιμείται ένα ζωντανό ον. Αλλά ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν automatonophobia μπορούν να αισθανθούν ρίγη όταν μπαίνουν στο Isla de las Munecas – ή Island of the Dead Dolls – που βρίσκεται σε μια δασική περιοχή του Xochimilco, δύο ώρες από την Πόλη του Μεξικού.

Αυτό το μέρος είναι ένα πραγματικό χρυσωρυχείο για τους ατρόμητους και περιπετειώδεις φωτογράφους. Οι εκατοντάδες ή χιλιάδες κούκλες τοποθετήθηκαν εκεί από τον Julian Santana Barrera, έναν μοναχικό που έζησε για περίπου 50 χρόνια εν μέρει απομονωμένος από τον κόσμο.

Το Ilha das Dolls, το οποίο ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1990 από τις μεξικανικές αρχές, έγινε γρήγορα τουριστικό σημείο και έλαβε κάλυψη από διάφορα μέσα ενημέρωσης σε πολλές χώρες, γεγονός που ανέδειξε την κατάστασή του ως μυστηριώδους νησιού.

Η ιστορία του Isla de las Munecas είναι γεμάτη φήμες και μύθους – πολλοί από αυτούς βρίσκονται στον επίσημο ιστότοπο. Σύμφωνα με τον μεξικανικό ιστότοπο Zocalo, ο Τζούλιαν καλλιεργούσε λαχανικά και πουλούσε δάση σε μια κοντινή πόλη, αλλά ποτέ δεν αποκάλυψε την τοποθεσία του.

Η επαγγελματίας φωτογράφος Cindy Vasco επισκέφτηκε το Isla de las Munecas και περιέγραψε το μέρος ως «το πιο τρομακτικό μέρος» που είχε δει ποτέ.

«Στο τέλος του ταξιδιού, η βάρκα έστριψε σε ένα υδάτινο μονοπάτι και με κυρίευσε το σουρεαλιστικό θέαμα εκατοντάδων, ίσως χιλιάδων κούκλων που κρέμονταν από τα δέντρα στο μικροσκοπικό νησί. Πολύ τρομακτικό», εξήγησε στο Mail Online.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις