ΚΟΣΜΟΣ. Το μεγαλύτερο deal για την εξαγορά μιας ιδιωτικής επιχείρησης εδώ και δύο δεκαετίες επισφράγισε απόψε ο Έλον Μασκ, καθώς αποκτά το Twitter έναντι ποσού που ανέρχεται σχεδόν σε 44 δισ. δολάρια, όπως έγραψαν οι New York Times.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας Twitter Inc ανεστάλη εν αναμονή ανακοινώσεων, όπως έγινε γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, ο Έλον Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Η εταιρεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε αρχικά αρνηθεί τη συμφωνία και είχε κινηθεί για να αποτρέψει την εξαγορά. Ωστόσο, το Twitter έγινε πιο δεκτικό σε μια προσφορά αφότου ο Μασκ αποκάλυψε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνεδρίασε την Κυριακή για να συζητήσει το σχέδιο του Έλον Μασκ και την προσφορά του, είπε στο CNBC μια πηγή με γνώση της κατάστασης.

Το Bloomberg και το Reuters ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία ακόμα και τη Δευτέρα. Το διοικητικό συμβούλιο διαπραγματεύτηκε με τον Μασκ τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τους New York Times.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Ο Έλον Μασκ, όμως, με μία ανάρτησή του στο Twitter, έδειξε πως τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους: «Ελπίζω ότι ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου θα παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

Στις 17.45 (ώρα Ελλάδας) η μετοχή του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κυμαινόταν στα 50,36 δολάρια, με άνοδο +2,92%. Στην αρχή της συνεδρίασης έφτασε και στο +4%, ενώ προσυνεδριακά έφτασε και στο +5%.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις