ΚΟΣΜΟΣ. Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Βρετανός μουσικός, DJ και ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode, Andy “Fletch” Fletcher.

Η αιτία θανάτου δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο η μπάντα γνωστοποίησε τη θλιβερή είδηση μέσω των social media.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και γεμάτοι θλίψη με τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, μέλους της οικογένειας και συμπαίκτη του συγκροτήματος μας, Andy “Fletch” Fletcher.

»Ο Fletch είχε μια αληθινή καρδιά από χρυσό και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόσουν υποστήριξη, μια συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια κρύα μπύρα.

»Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους βάλετε στη σκέψη σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμό του "Fletch", ο Fletcher γεννήθηκε το 1961 στο Nottingham και μετακόμισε στο Basildon όπου στα τέλη της δεκαετίας του 1970 σχημάτισε το συγκρότημα Composition Of Sound μαζί με τον Martin Gore και τον Vince Clarke.

Με τη στρατολόγηση του τραγουδιστή Dave Gahan άλλαξαν το όνομά τους σε Depeche Mode και το κουαρτέτο συνέχισε να απολαμβάνει επιτυχίες στα chart, όπως το New Life και το Just Can’t Get Enough

Με την αποχώρηση του Clarke, ο οποίος δημιούργησε τους Yazoo και στη συνέχεια τους Erasure, ο Gore έγινε ο επικεφαλής τραγουδοποιός και το συγκρότημα γνώρισε τεράστια διεθνή επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Επιτυχίες όπως τα Personal Jesus, Enjoy The Silence και I Feel You ήταν μερικά μόνο από εκείνα που έφεραν την μπάντα στο Rock And Roll Hall Of Fame το 2020.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις