ΓΑΛΛΙΑ. Δυο Γαλλίδες, για ιατρικούς λόγους, κατήγγειλαν - τον Μάιο η μία και τον Ιούνιο η άλλη -την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ιατρό γυναικολόγο και από τον Μάιο μέλος της κυβέρνησης Μακρόν, αναφέρουν σήμερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι καταγγελίες, οι οποίες φαίνεται να αφορούν την περίοδο που η Eλληνογαλλίδα υφυπουργός δεν ήταν στην πολιτική και ασκούσε την ιατρική, κάνουν λόγο για «βιασμό», με την εισαγγελία του Παρισιού που ασχολείται με την υπόθεση να σημειώνει ότι εξετάζονται «μέσα σε ιατρικό πλαίσιο». Η Ζαχαροπούλου είναι γυναικολόγος ειδικευμένη στην ενδομητρίωση

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι καταγγελίες αφορούν το 2016 και ότι προς το παρόν εξετάζεται το αν και κατά ποσό είναι βάσιμες.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Ποια είναι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 7 Μαΐου του 1976 και μεγάλωσε στο Κιάτο. Έφυγε από την Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών για να σπουδάσει Ιατρική στη Ρώμη και εν συνεχεία στο Στρασβούργο. Κατάγεται από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας και το χωριό Άγιοι Ανάργυροι Λακωνίας. Εγκαταστάθηκε στη Γαλλία μετά το 2007, εργαζόμενη στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Σεν-Μαντέ.

Το 2016 είχε λάβει μέρος σε εκστρατεία για την ενδομητρίωση, έναν ύπουλο εχθρό της γονιμότητας που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες.

Μαζί με την αφροαμερικανή τραγουδίστρια Ιμανί και την ηθοποιός Ζυλί Γκαγιέ (σύντροφο του τότε Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ) πόζαραν μαζί στο Elle εγκαινιάζοντας καμπάνια για να αφυπνίσουν την διεθνή κοινότητα για το πρόβλημα που ταλαιπωρεί το 10% με 20% των γυναικών παγκοσμίως. Για την συνεισφορά της σε αυτή τη καμπάνια βραβεύτηκε με παράσημο το 2017.

Το 2019 εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος LREM του Μακρόν και εξελέγη. Παράλληλα με την ευρωβουλή εργαζόταν μια ημέρα την εβδομάδα και στο νοσοκομείο, ανέφερε η Monde.

Οι συνάδελφοί της ευρωβουλευτές την περιγράφουν σαν «ανθρωπίστρια» ενώ η ίδια δηλώνει ανήσυχη για την ξενοφοβία της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας ανάλαβε συμπρόεδρος του μηχανισμού COVAX, με τον οποίο πλουσιότερες χώρες κάνουν διαθέσιμες ποσότητες εμβολίων σε αναπτυσσόμενες. Όπως τόνιζε η ίδια σε συνέντευξη το 2021 στο Paris Match, «η αποτελεσματικότητα της εμβολιαστικής εκστρατείας μας θα εξαρτηθεί από τον εμβολιασμό στην Αφρική, που είναι στην άμεση γειτονία μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις