ΚΟΣΜΟΣ. Η δηλητηρίαση από τον ήλιο είναι μια δερματική αντίδραση που εμφανίζεται κάποιες φορές μετά την έκθεση στο ηλιακό φως.

Μια γυναίκα είπε πώς έμεινε να μοιάζει με ντομάτα αφού η δηλητηρίαση από τον ήλιο την έκανε να νιώθει ότι το πρόσωπό της θα «εκραγεί».

Η Hannah Moussa ήταν σε διακοπές στην Αίγυπτο επισκεπτόμενη την οικογένεια με τη μικρή της αδερφή Sarah τον περασμένο μήνα, όταν την πήρε ο ύπνος δίπλα στη θάλασσα.

Η 21χρονη είπε ότι όταν πήγαν σε εσωτερικούς χώρους πρόσεξαν ότι τα πρόσωπά τους ήταν τόσο «έντονο κόκκινο» όσο ένα «φανάρι» και αφού δεν είχαν την τύχη να καθαρίσουν την περιοχή για λίγο μετά τον ήλιο, έριξαν απλώς νερό στο πονεμένο δέρμα τους.

Το επόμενο πρωί όμως η κατάσταση ήταν χειρότερη - ξύπνησαν με πρόσωπα που ήταν τόσο πρησμένα που έμοιαζαν σαν να τους είχαν «τσιμπήσει μέλισσες» και υπέφεραν επίσης από πονοκεφάλους, εμετούς και το δέρμα άρχισε να εμφανίζει φουσκάλες.

Οι αδερφές διαγνώστηκαν με δηλητηρίαση από τον ήλιο - μια περίπτωση σοβαρού ηλιακού εγκαύματος μετά από έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες (UV) από τον ήλιο για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Είπε δε, ότι αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι για τις δύο τελευταίες ημέρες των διακοπών τους και παρόλο που χρειάστηκε μια εβδομάδα για να υποχωρήσει το πρήξιμο τους, εξακολουθεί να έχει λεκέδες στο δέρμα της.

Πηγή: e-daily.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις