ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τη δικαστική διαδικασία που έχει μπροστά της είναι η Εύα Καϊλή, όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Μάλιστα, μετέφερε τη θέση της κ. Καϊλή η οποία αρνείται όλες τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί από τις βελγικές Αρχές. Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι λόγω απορρήτου δεν μπορεί να μιλήσει για το αν βρέθηκαν ή όχι χρήματα στο σπίτι της αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου. Επιπλέον, υποστήριξε πως ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την εισαγγελέα, ενώ εξήγησε τους λόγους που πιθανότατα δεν θα οδηγήσουν στην προφυλάκιση της κ. Καϊλή και είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

«Επικοινώνησε για δύο λεπτά, τόσο της επετράπη, με την αδερφή της όταν ήταν στο γραφείο μου. Συζητούσαμε την υπεράσπιση σε συνεργασία με τους δύο συναδέλφους στις Βρυξέλλες. Περίμενα να ακούσω μια γυναίκα καταβεβλημένη. Σας λέω ότι εμψύχωνε την αδερφή της. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, αλλά έχει τεράστια αποθέματα δύναμης για να δώσει έναν ακόμα αγώνα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος για τη θέση της Εύας Καϊλή μέσα από τις φυλακές Saint Gilles στις Βρυξέλλες όπου παραμένει.

«Θέλει να αποκαταστήσει το όνομά της απέναντι σε όλους τους ανθρώπους που την έχουν εμπιστευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Αρνείται τις κατηγορίες», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα για το αν υπάρχει θέση της κ. Καϊλή ότι ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε: «Δεν μπορώ να απαντήσω λόγω απορρήτου αν την ενέπλεξε ο σύντροφός της».

«Οι προϋποθέσεις για να διαταχθεί προφυλάκιση είναι ίδιες με αυτές που ισχύουν στην Ελλάδα. Θα πρέπει να είναι ύποπτη φυγής ή τέλεσης άλλων αδικημάτων. Στην περίπτωση της κ. Καϊλή δεν ισχύει καμία από αυτές τις περιπτώσεις», εξήγησε στη συνέχεια.

«Η κ. Καϊλή έχει και ένα παιδί, το οποίο δεν υπάρχει κάποιος να το φροντίσει. Είναι ένας ισχυρός λόγος για να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους», σχολίασε.

Σχετικά με τα χρήματα και τα στοιχεία που βρέθηκαν από τις Αρχές του Βελγίου, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε: «Δεν μπορώ να τοποθετηθώ, μπορώ όμως να δημοσιοποιήσω ότι δεν υπάρχει καμία κούνια όπου κάτω από αυτή θα μπορούσαν να κρύβονται χρήματα. Όλα αυτά που έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες, έχουν στόχο να πλήξουν την προσωπικότητα της κ. Καϊλή. Βέβαια, αυτά είναι συνηθισμένα φαινόμενα».

«Δεν πήρε λεφτά από το Κατάρ»

Ο κ. Δημητρακόπουλος νωρίτερα είχε φιλοξενηθεί και στην πρωινή εκπομπή του Open, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Εύας Καϊλή όπως αυτή εκφράστηκε στην ολιγόλεπτη επικοινωνία που είχε με την οικογένειά της το προηγούμενο 24ωρο.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα. Δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ» είπε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω, γιατί μίλησα με την αδελφή της είναι ότι δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου βρέθηκαν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό σας το διαψεύδω ρητά γιατί μου το είπε και η αδελφή της, η κ. Μαγδαλένα Καϊλή» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σχετικά με τον Αλέξανδρο Καϊλή, πατέρα της 44χρονης πολιτικού, έκανε γνωστό ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές αρχές κι ότι «είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα». «Όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του», σχολίασε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις