ΚΟΣΜΟΣ. Άγιο είχε ένας οδηγός στο Μαλιμπού της Καλιφόνριας, που παραλίγο να συνθλιβεί από έναν τεράστιο ογκόλιθο που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του.

Το Honda του Μαουρίτσιο Χενάο ήταν σταθμευμένο κατά μήκος μιας πλαγιάς στο τετράγωνος 20000 της Pacifi Coast Highway στο Μαλιμπού την Τρίτη, όταν οι κακές καιρικές συνθήκες προκάλεσαν την ολίσθηση ενός ογκόλιθου ύψους 1,5 μέτρου από το βουνό και την πτώση του πάνω στο αυτοκίνητό του. Η επικίνδυνη κατολίσθηση έρχεται μετά τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τη Νότια Καλιφόρνια, προκαλώντας μαζικές πλημμύρες.

«Ο βράχος έχει το μέγεθος ολόκληρου του καπό» δήλωσε ο Χενάο σε συνέντευξή του στο KTLA. «Το παρμπρίζ είναι σπασμένο και το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι απλά όλο στραβωμένο».

Πώς γλίτωσε από θαύμα ο οδηγός

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, καθόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και ετοιμαζόταν να φύγει όταν η πλαγιά του λόφου άρχισε να γλιστράει. Τότε χτύπησε το τηλέφωνό του – και ήταν αυτό που μπορεί να του έσωσε τη ζωή.

«Η σύντροφός μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: ‘Ει, μπορείς να φέρεις την τσάντα μου που άφησα εκεί;’. Έτσι επέστρεψα μέσα και άκουσα έναν γδούπο έξω» δήλωσε ο Χενάο στο ABC 7. Όταν επέστρεψε έξω, είδε την καταστροφή που μόλις είχε αποφύγει. Τα συντρίμμια – λάσπες, πέτρες και ογκόλιθοι – απλώθηκαν σε τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις