ΤΟΥΡΚΙΑ. Σε νέο κρεσέντο προκλητικότητας προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, την οποία η Ελλάδα φοβάται, όπως ο ίδιος υποστήριξε.

Μιλώντας στους πολίτες στο Φετιγιέ, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι οι εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στους Έλληνες, οι οποίοι διερωτούνται: «Τι κάνουν αυτοί οι τρελοί Τούρκοι».

«Έχουν γίνει δοκιμές στη Σμύρνη αυτή τη στιγμή και ο πύραυλος που θα εκτοξευθεί από εκεί έχει αρχίσει να τους τρομάζει. Πάντα λέμε: «Δεν έχουμε καμία σχέση μαζί τους όσο συμπεριφέρονται καλά», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτή τη στιγμή το βεληνεκές του πυραύλου μας είναι 565 χιλιόμετρα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, θα το αυξήσουμε στα χίλια χιλιόμετρα», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παρενοχλεί καθημερινά τα σύνορα της χώρας του, ενώ στα συνθήματα οπαδών του που φώναζαν «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», απάντησε: «Ακριβώς, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα και θα έρθουμε».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις