ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Την 101η επέτειο των γενεθλίων του γιόρτασε την περασμένη Παρασκευή ο Γεώργιος Λύγουρης έχοντας κοντά του τα παιδιά του, τα εγγόνια του και τα δισέγγονα του.

Μια από τις κόρες του, η γνωστή εκφωνήτρια του 3ΧΥ, Μαίρη Τσιμικλή-Οικονομοπούλου, είπε στο «Νέο Κόσμο» πως ο περσινός τίτλος της εφημερίδας (γράψαμε τότε όταν ο κ. Λύγουρη έγινε εκατό χρονών, περί «αιωνόβιου έφηβου» ισχύει ακόμα.

«Ευτυχώς ο μπαμπάς παραμένει καλά στην υγεία του. Έχει πλήρη πνευματική διαύγεια, τα θυμάται όλα και παραμένει δραστήριος. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του τον βοηθάει και το μπαστουνάκι του) είναι ο λατρεμένος κήπος του, τον οποίο φροντίζει καθημερινά. Του αρέσει ακόμα να παίζει χαρτιά (μπιρίμπα) μαζί μας και είναι πολύ καλός» είπε η κα Τσιμικλή-Οικονομοπούλου και πρόσθεσε πως στην 101η επέτειο των γενεθλίων του ήταν πολύ καλά και κεφάτος.

kigouris5-PRINT_98532-768x1024.jpg
Ο υπεραιωνόβιος συμπάροικος με όλα τα παιδιά του. Φωτογραφία: neoskosmos.com

Ο υπεραιωνόβιος συμπάροικος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 20 Ιανουαρίου του 1922, την χρονιά της Μικρασιατικής Καταστροφής και μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1967 (άλλη μια σημαδιακή χρονιά για την Ελλάδα).

Χωροφύλακας στην Ελλάδα ο Γεώργιος Λύγουρης αρχικά μετανάστευσε οικογενειακώς στην Γερμανία, επέστρεψε στην Ελλάδα και ακολούθησε η Αυστραλία όπου έριξε «άγκυρα».

ligouris2-PRINT_98568-768x1365.jpg
Φωτογραφία: neoskosmos.com

Στην Αυστραλία εργάστηκε σκληρά επί δεκαετίες στην Holden και μαζί με την σύζυγό του δημιούργησαν μια υπέροχη οικογένεια.

Όπως έλεγε, πέρσι, η κόρη του, Νίκη Δρακοπούλου, παραμένει δραστήριος.

«Η μεγάλη του χαρά, εκτός από το να έχει γύρω του τα αγαπημένα του πρόσωπα, είναι ο κήπος του τον οποίο φροντίζει με αγάπη και μεράκι» είχε πει η κα Δρακοπούλου.

ligouris3-PRINT_98530-560x1182.jpg
Νονός της εγγονής του, Βίβιαν Λιόφη, ήταν ο ίδιος ο Γεώργιος Λύγουρης. Στην 101η επέτειο των γενεθλίων του εκείνη ως «νονά» συμμετείχε και εκείνη στο σβήσιμο του κεριού. Φωτογραφία: neoskosmos.com

Την σύζυγό του Αθανασία την έχασε πριν 3,5 χρόνια.

Το ζεύγος, που ήταν ιδιαίτερα αγαπημένο, απόκτησε πέντε παιδιά (τρία κορίτσια και δυο αγόρια) 14 εγγόνια και 22 δισέγγονα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις