ΚΟΣΜΟΣ. Φονική επίθεση καρχαρία σε Αυστραλό τουρίστα σε πολυσύχναστη παραλία στη Νέα Καληδονία. Οι παραλίες της Νουμέα έκλεισαν, καθώς ένας 59χρονος άνδρας πέθανε στο σημείο, αφού δέχθηκε πολλαπλά πλήγματα.

Ο άνδρας κολυμπούσε κοντά σε ένα πλωτήρα περίπου 150 μέτρα από την παραλία της πρωτεύουσας Νουμέα, την Κυριακή (19/2), όταν ο καρχαρίας επιτέθηκε, δαγκώνοντάς τον πολλές φορές, δήλωσαν οι αρχές.

Δύο άτομα που έπλεαν με τη βάρκα τους κοντά τον μετέφεραν πίσω στην παραλία, όπου οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή. Είχε σοβαρά τραύματα στο πόδι και στα δύο του χέρια και πέθανε επί τόπου, παρά το γεγονός ότι έγιναν προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στο νερό εκείνη την ώρα και έγιναν μάρτυρες της επίθεσης στην παραλία Chateau-Royal νότια της Noυμέα. Υπήρξε πανικός στην παραλία και η αστυνομία εκκένωσε άμεσα την περιοχή. Η δήμαρχος της πόλης, Σόνια Λαγκάρντ, διέταξε το κλείσιμο των περισσότερων παραλιών στην περιοχή και τη «σύλληψη» των καρχαριών στα κοντινά νερά.

Μετά την επίθεση αναπτύχθηκαν drones για να τους εντοπίσουν και δύο καρχαρίες εντοπίστηκαν πριν διακοπούν οι επιχειρήσεις το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ένας τοπικός εισαγγελέας είπε ότι η έρευνα θα ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες της επίθεσης, η οποία συνέβη εντός της ζώνης που παρακολουθούνταν από ναυαγοσώστες.

Ένας 49χρονος κολυμβητής τραυματίστηκε σοβαρά από καρχαρία τον περασμένο μήνα, επίσης κοντά στην παραλία Chateau-Royal. Ένας σέρφερ δέχθηκε επίθεση από καρχαρία λίγες μέρες αργότερα, αλλά γλίτωσε χωρίς να τραυματιστεί. Η Νέα Καληδονία βρίσκεται νότια του Βανουάτου και 1.200 χιλιόμετρα, ανατολικά της Αυστραλίας.

Κατατάσσεται στην 13η θέση στον κόσμο για τον συνολικό αριθμό των επιθέσεων καρχαρία, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα, το οποίο καταγράφει τις παγκόσμιες επιθέσεις καρχαριών από το 1958.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις