ΚΟΣΜΟΣ. Μια νεαρή ξανθιά γυναίκα κάθεται στην άκρη ενός κρεβατιού και κρατάει το αριστερό της πόδι με το αριστερό της χέρι καθώς μιλάει στο τηλέφωνό της. Μερικά από τα μαλλιά της κολλάνε στο πρόσωπό της, το οποίο είναι υγρό από τα δάκρυα.

Τα μάτια της είναι κατακόκκινα και το πρόσωπό της κόκκινο, αλλά η φωνή της είναι καθαρή καθώς δίνει στο άτομο στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής οδηγίες για το διαμέρισμα. Μπροστά της, μια ανοιχτή και γεμάτη βαλίτσα βρίσκεται στο πάτωμα.

Παρακολουθούμε ένα βίντεο που τραβήχτηκε με ένα τηλέφωνο από τη νύχτα της 29ης Μαρτίου 2022. Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο υψώνει τη φωνή του για να πει: «Είναι μ@@@@@@ς! Δεν της έχει συμβεί τίποτα!»

Πρόκειται για τον Simon Leviev, τον καταδικασμένο απατεώνα που συνελήφθη στην Ελλάδα και θέμα του ντοκιμαντέρ του Netflix, The Tinder Swindler. Η γυναίκα είναι το 23χρονο ισραηλινό μοντέλο Kate Konlin, η οποία ήταν τότε η κοπέλα του.

Ο Leviev έστειλε το βίντεο στο BBC μαζί με άλλα βίντεο και έγγραφα σχετικά με τη σχέση τους. «Λέει ψέματα και λέει ψέματα», έγραψε.

«Φυσικά και θα με αποκαλούσε ψεύτρα», λέει η Kate Konlin στο BBC. «Έχει αποκαλέσει ψεύτρα κάθε γυναίκα που έχει μιλήσει εναντίον του. Δεν θέλει να πω την ιστορία μου για τη συναισθηματική κακοποίηση».

Στην αρχή, οι φίλοι της Konlin λάτρευαν τον Leviev. «Κέιτ, είναι πάρα πολύ τέλειος», αναφέρει και θυμάται να τους εκστασιάζει. «Είναι μέχρι και λίγο τρομακτικό», της έλεγαν.

Ο Shimon Heyada Hayut (ο οποίος άλλαξε νομικά το όνομά του σε Simon Leviev), της έστειλε μηνύματα στο Instagram το 2020, και μέσα σε λίγες εβδομάδες ήταν μαζί.

«Είχε εμμονή μαζί μου»


«Στην αρχή, η σχέση μας ήταν μια ερωτική βόμβα», λέει η Konlin στο BBC. «Είχε εμμονή μαζί μου».

Ο Leviev τη συνόδευε σε φωτογραφήσεις μόντελινγκ και την περίμενε όσο εκείνη δούλευε. Καθάριζε το σπίτι της και της έστελνε μακροσκελείς και τρυφερές φωνητικές σημειώσεις.

Ήταν έντονο, αλλά ως 23χρονη, ήταν αυτό που πίστευε ότι έπρεπε να είναι ο έρωτας, λέει η ίδια. Αλλά μετά από λίγο καιρό, άρχισαν οι καβγάδες.

Η Konlin λέει ότι όταν εκείνος επέκρινε την εμφάνισή της, τα ρούχα της, το βάρος της και το δέρμα της (βιώνει εξάρσεις ακμής), άρχισε να χάνει την αυτοπεποίθησή της. Δεν ήταν σίγουρη για το τι θα της έλεγε στη συνέχεια. «Ένιωθα ότι περπατούσα πάνω σε αβγοθήκες», λέει.

Έβλεπε όλο και λιγότερο τους φίλους της κατά τη διάρκεια των 18 μηνών που ήταν μαζί, και όταν το έκανε, έλεγαν ότι δεν ήταν πια το ζωντανό, πολύχρωμο και κοινωνικό άτομο που κάποτε γνώριζαν. «Είπαν ότι ήμουν "γκρίζα"», λέει κοιτάζοντας τα χέρια της.

montelo-kate-konlin-sintrofos-apteona-tinder.jpg
Το 24χρονο μοντέλο και τότε σύντροφός του Κέιτ Κόνλιν


Άρχισε να της ζητά χρήματα

Μετά από λίγους μήνες, ο Leviev άρχισε να ζητά χρήματα, δανειζόμενος χιλιάδες δολάρια κάθε φορά, μέχρι συνολικά, λέει η Konlin, 150.000 δολάρια. Ήταν ήδη ένα διεθνές μοντέλο που είχε βρεθεί στο εξώφυλλο της Vogue Japan, της Grazia Italy και του περιοδικού Wallpaper στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν οικονομικά ασφαλής και λέει ότι εκείνος το γνώριζε.

Η Konlin έστειλε στο BBC περισσότερες από δώδεκα ηχητικά μηνύματα του Leviev. Εκείνος συχνά φωνάζει και ζητάει δάνεια λέγοντας ότι τα δικά του χρήματα είναι δεσμευμένα σε επενδύσεις.

Σε ένα από αυτά φωνάζει καθώς εξηγεί γιατί δεν μπορεί να την ξεπληρώσει: "Κέιτ, είμαι εκατομμυριούχος! Και αυτό είναι γεγονός. Αυτή τη στιγμή, έχω κολλήσει. Καταλαβαίνεις; Έχω κολλήσει! Το καταλαβαίνεις αυτό με το μπερδεμένο σου μυαλό; Αυτό το χαζό μυαλό σου. Έχω κολλήσει, Κέιτ. Δεν σε έκλεψα. Μου τα έδωσες με τη θέλησή σου. Μου τα δάνεισες. Έχω κολλήσει, αυτό είναι όλο».

Σύμφωνα με την Κόνλιν, η σχέση τους ξεκίνησε αφού ο Χαγιούτ της έστειλε μήνυμα στο Instagram τον Νοέμβριο του 2020. Η φωτογραφία είναι από τον Ιούλιο του 2021

Έβλεπαν μαζί το ντοκιμαντέρ του Netflix «Ο Απατεώνας του Tinder»


Το ντοκιμαντέρ The Tinder Swindler, το οποίο έγινε το ντοκιμαντέρ του Netflix με τις περισσότερες προβολές σε 90 χώρες όταν κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022, ισχυρίστηκε ότι ο Simon Leviev είχε εξαπατήσει γυναίκες που γνώρισε στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder και τους είχε αποσπάσει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος αρνείται τους ισχυρισμούς.

Η Konlin λέει ότι το παρακολούθησε ενώ καθόταν δίπλα του στον καναπέ. «Ήξερα ότι ήταν όλα αλήθεια», λέει.

Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένη να δεχτεί την εκδοχή του για τα γεγονότα. Σύμφωνα με την ίδια, επρόκειτο για μια σχέση ελέγχου και ήταν εύκολο για εκείνον να την πείσει να τον υπερασπιστεί δημόσια, για παράδειγμα στην αμερικανική ειδησεογραφική εκπομπή Inside Edition. «Μου είπε: "Αν με υπερασπιστείς, ο κόσμος θα με πιστέψει, επειδή είσαι γυναίκα"».


Την ίδια στιγμή, τα εισερχόμενά της στο Instagram γέμισαν με ύβρεις που της έστελναν άνθρωποι που είχαν δει πλάνα της στο τέλος του Tinder Swindler.

«Οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι εύχονται να πάθω καρκίνο ή να με πατήσει αυτοκίνητο και ότι μου άξιζαν τα χειρότερα από όλα, επειδή είχα σχέση μαζί του», λέει η Konlin.

Οι διαφωνίες μεταξύ του ζευγαριού εντάθηκαν και στις 29 Μαρτίου όλα κορυφώθηκαν. «Είπα, 'Αυτό ήταν, φεύγω. Δεν αντέχω άλλο". Άρχισα να μαζεύω τα πράγματά μου», λέει.

Ο καβγάς και η χειροδικία


Η Konlin λέει ότι ο καβγάς μετατράπηκε σε χειροδικία. Όπως υποστηρίζει, ο Leviev την έσπρωξε και έκοψε το πόδι της σε ένα σκαλοπάτι με τραχιά άκρη. «Αιμορραγούσα. Ένιωθα νεκρή. Ήθελα να αυτοκτονήσω», λέει.

Αυτό οδήγησε τον καυγά στο τέλος του. Τότε ήταν που ο Leviev βιντεοσκόπησε την Konlin καθώς καλούσε ασθενοφόρο και φώναζε ότι δεν της είχε συμβεί τίποτα. Αφού η νεαρή κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο, υπέβαλε μήνυση κατά του Leviev στην αστυνομία.

Όταν το BBC ζήτησε από τον Leviev να απαντήσει, έστειλε εννέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα σε 45 λεπτά, και δύο ακόμη άμεσα μηνύματα στην εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο, Cameo, τις επόμενες ημέρες.

Υπήρχαν πολλά στιγμιότυπα οθόνης από μηνύματα WhatsApp και ένα βίντεο που δείχνει την Konlin να του φωνάζει και να τον αρπάζει. Ο Leviev αναφέρει ότι ποτέ δεν έχει πειράξει σωματικά καμία γυναίκα.

Ο Simon Leviev αγκαλιά με την Kate Konlin

Η Janey Starling, ακτιβίστρια κατά της ενδοοικογενειακής κακοποίησης, λέει ότι η εικόνα που δίνει η Konlin για τη σχέση της με τον Leviev ακολουθεί ένα γνωστό μοτίβο.

«Ο εξαναγκαστικός έλεγχος είναι κάτι που συμβαίνει σε καθημερινή βάση και είναι πολύ καθημερινό. Είναι πολύ μικρό. Πετάει κάτω από το ραντάρ», λέει η ίδια.

«Πολλοί καταχρηστικοί άνδρες δεν έχουν ποτέ ασκήσει σωματική βία στις συντρόφους τους… αλλά ασκούν έντονο έλεγχο, έντονη κριτική, υποτιμούν και απειλούν.

Είναι λίγο παραπλανητικό να αναζητά κανείς τη σωματική βία ως τον τελικό προσδιορισμό για το αν μια κακοποιητική σχέση είναι κακοποιητική».

Το BBC έθεσε στον Leviev διάφορους ισχυρισμούς που έκανε η Konlin σχετικά με τη συμπεριφορά του, μεταξύ άλλων ότι την είχε ελέγξει με εξαναγκαστικό τρόπο και εκείνος είπε ότι το μοντέλο έλεγε ψέματα.

Ανησυχία για την αυξανόμενη δημοτικότητά του


Παρά το γεγονός ότι είναι καταδικασμένος απατεώνας, ο Leviev έχει χιλιάδες οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεχίζει να δημοσιεύει βίντεο με τον εαυτό του να οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα και να περνάει χρόνο με όμορφες γυναίκες. Σε ορισμένα βίντεο οι άνθρωποι ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί του, σαν να ήταν διάσημος. Χρεώνει 93 ευρώ δολάρια για ένα εξατομικευμένο μήνυμα βίντεο και 185 ευρώ για ένα τηλεφώνημα.

Η δημοτικότητά του ανησυχεί την Anti-Defamation League (ADL). «Βλέπουμε μια ωραιοποίηση μιας υπερ-ανδρικής αντι-γυναικείας νοοτροπίας και τρόπου ζωής, και αυτό πλασάρεται στους πιο αποδεκτούς, πιο ευεπηρέαστους ανθρώπους, ειδικά στους νεαρούς άνδρες στην προεφηβική τους ηλικία», λέει η Jessica Reaves, διευθύντρια σύνταξης του Κέντρου για τον εξτρεμισμό της ADL.

Η 24χρονη φίλη του απατεώνα του Tinder τον υπερασπίζεται

«Είναι απίστευτα επικίνδυνο γιατί αυτό που λέτε είναι: "Μπορείς να έχεις κι εσύ αυτόν τον τρόπο ζωής και επίσης, παρεμπιπτόντως, αναπόσπαστο μέρος αυτού είναι η απανθρωποποίηση ή γενικά το μίσος για τις γυναίκες"".

Το BBC ρώτησε τον Leviev αν αποδέχεται αυτή την περιγραφή των αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν απάντησε.

Το μήνυμα της Konlin στις γυναίκες


Σήμερα, η Konlin γελάει ότι είναι ίσως ένα από τα μοναδικά μοντέλα στον κόσμο που χαίρεται που πήρε βάρος, καθώς λέει ότι ήταν λιποβαρής από το άγχος κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον Leviev.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο χωρίς προσφορές εργασίας μετά την κυκλοφορία του The Tinder Swindler, η καριέρα της ως μοντέλο έχει απογειωθεί και πάλι. Τώρα θέλει να πει στις νεαρές γυναίκες πώς μπορεί να μοιάζει μια δυστυχισμένη και ελεγκτική σχέση από μέσα.

«Αν μια γυναίκα που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση δει τι βίωσα εγώ και πώς βγήκα και ότι σήμερα είμαι πιο δυνατή και πιο όμορφη απ' ό,τι όταν ήμουν μαζί του, ελπίζω ότι θα δει ότι μπορεί κι εκείνη να φύγει».

Πηγή: iefimerda.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις