ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ψευδείς πληροφορίες για πυροβολισμούς σε μια συναυλία ραπ καλλιτεχνών στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, οδήγησαν το πλήθος σε άναρχο συνωστισμό, όπου πολλοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στις εξόδους. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον άλλοι 9 μεταφέρθηκαν ως τραυματίες στα νοσοκομεία.

Η αστυνομία δεν βρήκε «κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να στοιχειοθετεί ότι σημειώθηκε πυροβολισμός» κατά τη διάρκεια της συναυλίας των ράπερ GloRilla και Finesse2tymes στο Main Street Armory, αργά την Κυριακή.

Μια 33χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ δύο από τους νοσηλευόμενους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ντέιβιντ Σμιθ σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Η αστυνομία έφτασε στο εσωτερικό και βρήκε τρεις γυναίκες με κρίσιμα τραύματα, συνέχισε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

«Αυτό που ξεκίνησε χθες το βράδυ ως μια βραδιά ζωντανής μουσικής και διασκέδασης […] κατέληξε σε τραγωδία με ένα άτομο νεκρό και δύο ακόμη να παλεύουν για τη ζωή τους», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η αστυνομία ερευνά διάφορες πιθανές αιτίες του μοιραίου περιστατικού, όπως «ενδεχομένως το μέγεθος του πλήθους, πυροβολισμοί, σπρέι πιπεριού και άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν».

Ο δήμαρχος Μαλίκ Έβανς χαρακτήρισε το θανατηφόρο συμβάν «τραγωδία επικών διαστάσεων» και υποσχέθηκε έρευνα σε βάθος. «Θα θέσουμε τους ανθρώπους προ των ευθυνών τους για ό,τι συνέβη χθες το βράδυ, τελεία και παύλα», δήλωσε ο Έβανς.

Η ράπερ GloRilla, η οποία κατάγεται από το Μέμφις και της οποίας το τραγούδι «F.N.F. (Let's Go)» του 2022 ήταν υποψήφιο για Grammy για την καλύτερη ραπ ερμηνεία, έγραψε στο Twitter ότι προσεύχεται «να είναι όλοι καλά».