ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο άνδρας που κατείχε το ρεκόρ γκίνες για την μακρύτερη μύτη στον κόσμο πέθανε ξαφνικά στην ηλικία των 75 ετών.

Ο λόγος για τον Mehmet Özyürek από την Τουρκία, ο οποίος διεκδίκησε το έπαθλο τρεις φορές κατά τη διάρκεια δύο δεκαετιών, με τους κριτές να αποφασίζουν ότι η μύτη του είναι 8,8 εκατοστά, δηλαδή όσο και το μήκος ενός τραπουλόχαρτου.

Υπερήφανος για το «ιδιαίτερο χαρακτηριστικό» του, που έσπασε ρεκόρ, ο Mehmet ισχυριζόταν ότι η όσφρησή του ήταν «διαφορετική» από τους άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, ο 75χρονος αρρώστησε την περασμένη εβδομάδα και υπέστη καρδιακή προσβολή, πριν υποβληθεί σε εγχείρηση στον εγκέφαλο. Η κηδεία του έγινε στην πόλη Artvin, στη βορειοανατολική Τουρκία.

Ο γιος του Barış φέρεται να είπε: «Ευχαριστώ ειλικρινά τον κόσμο του Artvin και τους θαυμαστές του. Πονάμε», σύμφωνα με την Mynet. «Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλόκαρδος, προσπαθούσε να μην προσβάλει κανέναν. Ο πατέρας μου όχι μόνο είχε συμφιλιωθεί με την μύτη του, αλλά είχε βρει την ηρεμία και στη ζωή του.

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες μέτρησε την μύτη του Mehmet μία φορά το 2001 στο Λος Άντζελες, ξανά το 2010 στην Ιταλία και για τελευταία φορά το 2021, όπου επιβεβαιώθηκε ότι το ρεκόρ του δεν έχει καταρριφθεί.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες το 2021, ο ίδιος ο Mehmet Özyürek είχε πει: «Μου αρέσει αυτό το χαρακτηριστικό. Αρέσει στον κόσμο, αρέσει στο Guinness World Records, φυσικά, αρέσει και στη γυναίκα μου».

Πηγή: guinnessworldrecords.com

«Η όσφρησή μου είναι διαφορετική από τους άλλους ανθρώπους. Λέω “υπάρχει μια μυρωδιά εδώ”. Άλλοι λένε “δεν μυρίζουμε κάτι”. Λέω, “μπορεί να μην το μυρίζεις εσύ, αλλά εγώ μπορώ”», είχε αναφέρει. Ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι το ρεκόρ που έσπασε η μακριά μύτη του οφειλόταν σε κάποια «γενετική πάθηση».

«Είναι μια γενετική πάθηση απ’ ότι καταλαβαίνω. Δεν υπήρχε καμία εξήγηση από τους γιατρούς, αλλά το έχω στην οικογένειά μου, οπότε το έχει ο πατέρας μου, το έχουν οι θείοι μου, το έχω εγώ», είχε πει. Ωστόσο, τα παιδιά του δεν φαίνεται να κληρονόμησαν την μακριά μύτη του.

«Οι φίλοι μου με φώναζαν Big Nose για να με στενοχωρήσουν. Ο Θεός με έκανε έτσι, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει σε αυτή την κατάσταση. Έμαθα να ζω σε ειρήνη με τη σωματική μου διάπλαση», είχε δηλώσει και πρόσθεσε: «Κάποιοι γίνονται μάρτυρες, άλλοι πρωθυπουργοί και κάποιοι σπάνε ρεκόρ».

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο ποιος θα διεκδικήσει πλέον τον τίτλο της μακρύτερης μύτης στον κόσμο.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις