ΚΟΣΜΟΣ. Το Cecil Hotel βρίσκεται στο Downtown LA μέχρι σήμερα. Ωστόσο, με όλη την κακή κάλυψη του τύπου και των μέσων ενημέρωσης, άλλαξαν το όνομά τους σε Stay on Main. Η παλιά ζωγραφισμένη πινακίδα φαίνεται ακόμα στο πλάι του κτιρίου.

Ξενοδοχείο Cecil στη δεκαετία του '80

Ο κατά συρροή δολοφόνος Ρίτσαρντ Ραμίρεζ έμενε στο ξενοδοχείο Σεσίλ

Έχετε ακούσει ποτέ για τον Nightstalker; Είναι ένας από τους διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της εποχής μας. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ρίτσαρντ Ραμίρεζ. Τα θύματά του ήταν όλες γυναίκες. Μπορείτε να μαντέψετε πού ζούσε κατά τη διάρκεια των δολοφονιών του; Στο ξενοδοχείο Cecil!

Όχι μόνο αυτός ο κατά συρροή δολοφόνος έμενε σε αυτό το ξενοδοχείο, αλλά χρόνια αφότου συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, ένας άλλος τύπος με το όνομα Jack Unterwager έκανε check in και αποφάσισε να περάσει λίγο χρόνο και εδώ. Αποδεικνύεται ότι ο Jack Unterwager ήταν ένας αντιγραφέας κατά συρροή δολοφόνος με συγγένεια με τον Nightstalker. Είχε επίσης ένα φετίχ να σκοτώνει ιερόδουλες.

AHS: Hotel! Εμπνευσμένο από το Cecil Hotel

Το εξωτερικό του κτιρίου είναι ένα παλιό, σχεδόν άσχημο αλλά το λόμπι είναι όμορφο και μεγαλοπρεπές. Το όμορφο λόμπι κρύβει τη φρικτή ιστορία αυτού του μέρους με τους μεγάλους πολυελαίους art deco και τα μαρμάρινα δάπεδα.

Κάποιοι λένε ότι αυτό το ξενοδοχείο είναι δαιμονισμένο ή στοιχειωμένο. Άλλοι χρησιμοποιούν αυτό το μέρος ως έμπνευση για τις καλλιτεχνικές τους προσπάθειες. Ίσως το γνωρίζετε ήδη, αλλά αυτό το ξενοδοχείο χρησίμευσε ως έμπνευση για το American Horror Story: Hotel. Αυτό ήταν το ξενοδοχείο στο οποίο βασίστηκαν.

Πίσω από τους τοίχους του Cecil Hotel

Ας ξεκινήσουμε με τα τρέχοντα γεγονότα. Αυτές τις μέρες το Cecil Hotel είναι περισσότερο μια οικονομικά φιλική εγκατάσταση, σχεδόν σαν ξενώνας. Διαθέτει κοινόχρηστες τουαλέτες και ιδιωτικά δωμάτια ξενοδοχείου. Ένα μέρος του ξενοδοχείου είναι επίσης μόνιμη κατοικία. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι που μένουν εδώ αναφέρουν ότι άκουσαν περίεργους θορύβους, αυτό το ξενοδοχείο δεν φαίνεται να χορταίνει τα φώτα της δημοσιότητας.

Στις αρχές του 2013, η μυστηριώδης εξαφάνιση της Elisa Lam, μιας Καναδής πολίτη που ζούσε στο Βανκούβερ, επανέφερε αυτό το ξενοδοχείο στις ειδήσεις. Η Λαμ έκανε τούρ με το σακίδιο της στην Καλιφόρνια. Ξεκίνησε από το Σαν Ντιέγκο και στη συνέχεια έκανε μια στάση στο Λος Άντζελες πριν κατευθυνθεί στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Σταμάτησε στο ξενοδοχείο Cecil και λίγες ημέρες μετά, τα ίχνη της εξαφανίστηκαν. Το πτώμα της Elisa Lams βρέθηκε μέρες αργότερα στη μια δεξαμενή νερού του κτηρίου στην ταράτσα, ύστερα από έρευνες πολλών ημερών, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται για την άσχημη γεύση και χρώμα στο νερό. Το μεγαλύτερο μυστήριο είναι πώς μπορεί να μπήκε στη δεξαμενή νερού.

Ας ξεκινήσουμε με μερικά βασικά:

Η δεξαμενή νερού είναι μια γιγαντιαία δεξαμενή στην κορυφή του ξενοδοχείου. Βρίσκεται πάνω από το κτίριο και είναι πιθανώς περίπου 30 πόδια ύψος. Δεν υπάρχει τρόπος να ανέβεις πάνω του χωρίς να χρησιμοποιήσεις σκάλα. Αλλά ας πούμε ότι είχε μια σκάλα. Το καπάκι της δεξαμενής είναι ένα βιομηχανικό, τεράστιο καπάκι που δεν μπορείτε να ανοίξετε με το ένα χέρι. Ίσως χρειαστείτε εργαλεία για να το ανοίξετε. Εάν δεν χρειάζεστε εργαλεία, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερα από ένα άτομα για να σας βοηθήσουν με αυτό. Αν ναι, ποιος τη βοήθησε; Ήταν μια ομάδα ανθρώπων; Ήταν υπάλληλος του ξενοδοχείου με κατάλληλα εργαλεία και σκάλα; Κανείς δεν ξέρει.

Άλλοι παράγοντες δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα. Με την πρόσβαση στην οροφή ηχεί ο συναγερμός, πράγμα που σημαίνει ότι παρέκαμψε κατά κάποιο τρόπο τον συναγερμό. Ή βρήκε άλλο τρόπο;

Μετά από περαιτέρω έρευνα φαίνεται ότι μπορεί να υπήρχε ένα μικρό άνοιγμα όπου μπορούσε να σκαρφαλώσει, με μια εξωτερική σκάλα στην πλαϊνή μεριά του κτηρίου και τελικά να πηδήξει πάνω στην οροφή. Αν και όταν η αστυνομία βρήκε το σώμα της, βρέθηκε γυμνή! Τα ρούχα της βρέθηκαν στον πάτο της δεξαμενής. Το προσωπικό ασφαλείας ωστόσο δεν χώραγε σε αυτό το μικρό άνοιγμα.

Ένα από τα πιο ανατριχιαστικά ευρήματα είναι το βίντεο ασφαλείας της Elisa Lam ακριβώς πριν εξαφανιστεί. Αυτό το βίντεο δείχνει να πατάει μανιωδώς τα κουμπιά στο ασανσέρ πριν αποφασίσει να βγει και να φύγει. Την παρακολουθούσαν; Η περίπτωση της Elisa Lam έχει τόσους πολλούς περίεργους παράγοντες που φέρνουν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις. Μπορώ να συνεχίσω και να συνεχίσω, αλλά θα σταματήσω εδώ.

Το ιατρικό της ιστορικό υποδηλώνει ότι έπασχε από Διπολική Διαταραχή και Κατάθλιψη, που σημαίνει ότι έπρεπε να παίρνει σταθερά τη φαρμακευτική της αγωγή, αλλά αυτό απλώς προσθέτει στην ιστορία και δεν απαντά σε καμία ερώτηση.

Τι απέγινε λοιπόν με την Ελίζα Λαμ;

Ο θάνατος της Elisa Lam έχει τόσες πολλές περίεργες συμπτώσεις και περίεργες καμπύλες, που μπορείς να γράφεις για πάντα προσπαθώντας να τις εξηγήσεις χωρίς όμως να μάθουμε ποτέ τι πραγματικά μπορεί να συνέβη.

Black Dahlia

Σήμερα το ξενοδοχείο Cecil έχει συνδεθεί με τόσες πολλές δημοφιλείς περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας που μοιάζει σχεδόν με την υπόθεση της Elisa Lam. Όπως η Elisa Lam,έτσι και η Elizabeth Short ανέβηκε σε ένα τρένο από το Σαν Ντιέγκο και κατέληξε στο Λος Άντζελες…

Επιδιώκοντας μια καριέρα στο Χόλιγουντ σε νεαρή ηλικία είκοσι δύο ετών, προσγειώθηκε στο κατώφλι της «λεωφόρου των σπασμένων ονείρων». Ταξιδεύοντας μόνη της, η Ελίζαμπεθ Σορτ εξαφανίστηκε αμέσως μετά την άφιξή της. Κάποιοι λένε ότι την εντόπισαν τελευταία φορά στο ξενοδοχείο Cecil. Αν και άλλοι λένε ότι την είδαν σε ένα κοντινό μπαρ. Αργότερα η αστυνομία βρήκε τη φρικτή σκηνή του φόνου. Το στόμα της, κομμένο από άκρη σε άκρη και το σώμα της κομμένο στη μέση. Τα ΜΜΕ την αποκαλούσαν Black Dahlia (Μαύρη Ντάλια).

Άλλα περίεργα μυστήρια και θάνατοι

Το Cecil Hotel έχει δει έως και 16 θανάτους σε όλο τον αιώνα. Πολλοί ήταν αυτοκτονίες. Κάποιες ανθρωποκτονίες. Θα βρείτε αναφορές μωρών που πετάχτηκαν έξω από τα παράθυρα του ξενοδοχείου, τεκμηριωμένες και αναφερόμενες από την αστυνομία. Άλλες περιπτώσεις αφορούσαν άλτες που έπεφταν από τον τελευταίο όροφο μόνο και μόνο για να προσγειωθούν επάνω σε πεζούς που περνούσαν. Η ιστορία του ξενοδοχείου Cecil είναι σκοτεινή και μυστηριώδης.

Stay on Main Hotel

Το ξενοδοχείο προσπάθησε πρόσφατα να ανανεώσει την εικόνα του. Λόγω της τραγικής ιστορίας του, το ξενοδοχείο άλλαξε την κύρια πινακίδα του και τοποθέτησε το Stay on Main όπου ήταν το Cecil Hotel. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη το 2015 όπου βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα, νεκρό στο κατώφλι του ξενοδοχείου. Πολλά είναι άγνωστα για την υπόθεση, αλλά το γεγονός ότι ήταν μπροστά από το Cecil Hotel δεν την κάνει να φαίνεται πολύ τυχαία.

Το λόμπι του ξενοδοχείου είναι όμορφο, αν και, προσέξτε γιατί αν σας δουν να μπείτε μέσα με μια κάμερα θα σας αντιμετωπίσουν με αγένεια και θα έχετε κυρώσεις. Η ασφάλεια θα προσπαθήσει να σας εκφοβίσει και να σας κάνει να φύγετε. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να μπεις σε ένα ξενοδοχείο. Ίσως προσπαθούν να κρατήσουν κρυφή την κακή τους ιστορία!

Προφανώς και έχω παραλείψει ένα σωρό πράγματα. Ωστόσο, μπορούν να γραφτούν τόσα πολλά για όλες τις περιπτώσεις. Η μοχθηρή ιστορία του ξενοδοχείου Cecil δεν τελειώνει ποτέ. Με τόσα πολλά αναπάντητα ερωτήματα και απρόβλεπτη τραγωδία, δεν είναι περίεργο που το American Horror Story εμπνεύστηκε από την ιστορία του για μία από τις σεζόν του!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις