ΚΟΣΜΟΣ. Η ήπειρος της Ασίας είναι επίσης διάσπαρτη με μερικά από τα υπέροχα ψηλά αγάλματα του Βούδα. Το έτος 2018, ένα άλλο εντυπωσιακά ψηλό άγαλμα έχει κατασκευαστεί στην Ινδία, με το όνομα «Άγαλμα της Ενότητας», το οποίο είναι ακόμη και διπλάσιο από το μέγεθος του Αγάλματος της Ελευθερίας. Δεν μπορούμε να αγνοούμε το γεγονός ότι αυτά τα θαύματα της αρχιτεκτονικής, τραβούν σίγουρα την προσοχή τουριστών από όλο τον κόσμο.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τα 10 ψηλότερα αγάλματα στον κόσμο:

Άγαλμα της Ενότητας - Statue of Unity

Βρίσκεται σε ένα νησί-ποτάμι απέναντι από το φράγμα Narmada στην πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας – Το Άγαλμα της Ενότητας είναι το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο. Χτίστηκε και εγκαινιάστηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018, το άγαλμα βρίσκεται σε μια βάση ύψους 190 ποδιών και έχει ύψος 597 πόδια. Είναι μια απεικόνιση του πρώτου αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ινδίας - Σαρντάρ Βαλαμπχμπάι Πατέλ. Είχε θέσει τα θεμέλια μιας ισχυρής ανεξάρτητης Ινδίας και αναφέρεται συχνά ως ο «Iron Man» της χώρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, το άγαλμα έχει κατασκευαστεί με χρήση σιδήρου από χάλυβα και χρειάστηκαν περίπου πέντε χρόνια για την κατασκευή του. Περιτριγυρισμένο από 4,6 τετραγωνικά μίλια τεχνητής λίμνης, αποδεικνύοντας ότι είναι μια όμορφη τοποθεσία, το άγαλμα υποτίθεται ότι θα τονώσει τον τουρισμό στην πολιτεία.

Ανοιξιάτικος Ναός Βούδας - Spring Temple Buddha

Μια απεικόνιση του Βούδα Βαϊροκάνα, ο ναός της άνοιξης βρίσκεται στην κομητεία Λουσάν, Χενάν, Κίνα. Με ύψος 420 πόδια, είναι το δεύτερο ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο, και κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1997 και 2008. Περίπου 1.100 κομμάτια χάλκινου χυτού έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του. Σύμφωνα με ιστορικά και θρησκευτικά κείμενα, ο Βαϊροκάνα είναι ένα από τα τρία σώματα του Γκαουτάμα Βούδα, του οποίου οι διδασκαλίες εμπνέουν πολλούς ανθρώπους της Κίνας.

Laykyun Sekkya

Η κατασκευή του Laykyun Skeyya ξεκίνησε το 1996 και χρειάστηκαν 12 χρόνια για την ολοκλήρωσή του. Το άγαλμα είναι μια απεικόνιση του Γκαουτάμα Βούδα, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του Βουδισμού - της δημοφιλής θρησκείας που κηρύχθηκε σε πολλές περιοχές της Ασίας. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι ένα από τα είδωλα του Θεού Βισνού. Το άγαλμα βρίσκεται στο Khatakan Taung της Μιανμάρ και έχει ύψος 381 πόδια. Το γλυπτό είναι βαμμένο σε κίτρινο χρώμα, γιατί το χρώμα αντιπροσωπεύει τη σοφία στον Βουδισμό.

Ushiku Daibutsu

Διατηρώντας ύψος 330 ποδιών – Το Ushiku Daibutsu είναι ένα γλυπτό φτιαγμένο από μπρούτζο. Το άγαλμα εγκαινιάστηκε το 1993 και ήταν το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο μεταξύ των ετών 1993 και 2002. Βρίσκεται στο Ibaraki της Ιαπωνίας, το γλυπτό απεικονίζει τον Amitabha Buddha, ο οποίος θεωρείται ως ο κύριος Βούδας στο «Pure Land Buddhism». Οι μεταφράσεις του ονόματός του ήταν ο λόγος που είναι γνωστός ως «Ο Βούδας του Αμέτρητου Φωτός και της Ζωής».

Sendai Daikannon

Το ψηλότερο άγαλμα του Nyoirin Kannon, το άγαλμα Sendai Daikannon στέκεται ψηλό στα 330 πόδια σε έναν λόφο στο Sendai της Ιαπωνίας. Η γυναικεία δομή ποζάρεται κρατώντας ένα διαμάντι ευχών, που αντιπροσωπεύει τον Ιάπωνα βουδιστή Μποντισάτβα. Το άγαλμα κατασκευάστηκε πλήρως το έτος 1991.

Qianshou Qianyan Guanyin του Weishan

Τέταρτο ψηλότερο άγαλμα στην Κίνα, το άγαλμα έχει ύψος 325 πόδια και αποτελείται από επιχρυσωμένο μπρούτζο. Το γλυπτό απεικονίζει το Guanyin, το οποίο είναι μια κινεζική μετάφραση του μποντισάτβα. Το γλυπτό έχει τα φαινομενικά ατελείωτα χέρια του απλωμένα για να αντανακλούν ένα «καλωσόρισμα». Ολοκληρώθηκε το έτος 2009, βρίσκεται στην επαρχία Χουνάν της Κίνας.

Μεγάλος Βούδας της Ταϊλάνδης - Great Buddha of Thailand

Γνωστός και ως Ο Μεγάλος Βούδας, ο Μεγάλος Βούδας της Ταϊλάνδης βρίσκεται στην επαρχία Ang Thong. Το καθιστό άγαλμα έχει ύψος 210 πόδια και ολοκληρώθηκε το έτος 2008. Είναι ένα από τα πιο διάσημα αγάλματα που αντιπροσωπεύουν τον Γκαουτάμα Βούδα. Χτισμένο με σκυρόδεμα, το άγαλμα έχει μια επιχρυσωμένη επένδυση που θαυμάζει τα βλέμματα των τουριστών που επισκέπτονται το μέρος.

Dai Kannon του πάρκου Kita no Miyako

Ένα άλλο ψηλότερο άγαλμα που βρίσκεται στην Ιαπωνία είναι το Dai Kannon. Χτίστηκε πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες το 1989. Έχοντας ύψος 260 πόδια, το άγαλμα έχει 20 ορόφους που είναι ανοιχτοί για εξερεύνηση. Επίσης, τόπος λατρείας, το άγαλμα εξυπηρετεί την τουριστική του μαγευτική θέα στην περιοχή, δηλαδή ανάμεσα στους λόφους. Είναι επίσης μια απεικόνιση του Guanyin Kannon.

Rodina-Mat’ Zovyot! (Η Πατρίδα Καλεί)

Ένα από τα παλαιότερα αγάλματα στη λίστα των κορυφαίων δέκα, είναι το «Rodina-Mat» Zovyot που μεταφράζεται σε «The Motherland Calls». Το άγαλμα που κατασκευάστηκε πλήρως το 1967, έχει ένα πόδι και ένα σηκωμένο ξίφος. Το αριστερό χέρι απεικονίζει μια χειρονομία κλήσης, υποδηλώνοντας ότι καλεί τους γιους και τις κόρες της να συνεχίσουν την επίθεση εναντίον του εχθρού. Η αρχιτεκτονική του είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο τσιμεντένια όσο και συρματόσχοινα για την κατασκευή του ύψους 279 ποδιών γλυπτού. Είναι το ψηλότερο άγαλμα στην Ευρώπη και το δεύτερο ψηλότερο άγαλμα σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς θρησκευτικό συμβολισμό.

Awaji Kannon

Η κατασκευή ύψους 259 ποδιών - Awaji Kannon είναι μια άλλη κατασκευή με αναπαράσταση του Guanyin Kannon, στη χώρα της Ιαπωνίας. Κατασκευάστηκε το 1982 και είναι το παλαιότερο από τα δέκα ψηλότερα αγάλματα. Βρίσκεται στο νησί Awaji και βρίσκεται σε ένα βάθρο ύψους 66 ποδιών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις