ΚΟΣΜΟΣ. Τον Ατλαντικό Ωκεανό σαρώνουν τα σωστικά συνεργεία τα οποία αναζητούν το τουριστικό υποβρύχιο το οποίο κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού και σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

  • Ποιοι βρίσκονται μέσα στο υποβρύχιο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sun, πιστεύεται ότι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο Γάλλος ειδικός στις καταδύσεις Πολ-Ανρί Ναρτζολέ και ο διευθυντής της εταιρείας με τα υποβρύχια είναι μεταξύ των αγνοουμένων. Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του Πακιστάν, ο Σαχζάντα Νταούντ, και ο έφηβος γιος του Σουλεμάν, βρίσκονται επίσης στο υποβρύχιο, σύμφωνα με την οικογένειά τους.

  • Το υποβρύχιο Titan

Το υποβρύχιο -που ονομάζεται Titan- στέλνει μηνύματα για να επικοινωνήσει με την ομάδα τους στο σκάφος Polar Prince, το οποίο παραμένει πάνω από το νερό.

Scanning Titanic

Το Titan θεωρείται ότι έχασε την επαφή με το Polar Prince μόλις μία ώρα και 45 λεπτά μετά την έναρξη της αποστολής. Σημειώνεται ότι το υποβρύχιο έστελνε σήματα ζωής στο σκάφος που βρισκόταν στην επιφάνεια του νερού με το τελευταίο από αυτά τα μηνύματα να στέλνεται γύρω στις 3 μ.μ. ώρα Αγγλίας τη Δευτέρα, αναφέρουν οι Times.

Πηγές λένε ότι το τελευταίο σήμα έδειχνε το Titan ακριβώς πάνω από τον Τιτανικό - 11.000 πόδια πιο βαθιά κάτω από το νερό από την πιο βαθιά επιτυχημένη υποβρύχια επιχείρηση διάσωσης μέχρι σήμερα. Μετά από αυτό, δεν υπήρξε καθόλου επαφή με το πλοίο.

Δυσοίωνες εκτιμήσεις

Αυτό έχει προκαλέσει φόβους ότι το Titan θα μπορούσε να είναι παγιδευμένο στα συντρίμμια του Τιτανικού, πολύ βαθιά για να έχουν πρόσβαση οι διασώστες.

Το υποβρύχιο της OceanGate έχει χωρητικότητα για έναν χειριστή και άλλους τέσσερις - και βυθίστηκε με παροχή οξυγόνου ικανή να διαρκέσει 96 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι τα πληρώματα έρευνας κάνουν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να βρουν το υποβρύχιο, καθώς η παροχή αέρα αναμένεται να εξαντληθεί γύρω στο μεσημέρι της Πέμπτης ώρα Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υποναύαρχος της αμερικανικής ακτοφυλακής John Mauger δήλωσε ότι αμερικανικά και καναδικά πλοία και αεροπλάνα έχουν κατακλύσει την περιοχή, ορισμένα από τα οποία έριξαν σημαδούρες σόναρ που μπορούν να παρακολουθούν σε βάθος 13.000 ποδιών.

Όμως ο πρώην διοικητής πυρηνικού υποβρυχίου των ΗΠΑ Ντέιβιντ Μαρκέτ πιστεύει ότι υπάρχει λιγότερο από 1% πιθανότητα επιβίωσης του πληρώματος «αν βρίσκονται στον βυθό».

250.000 δολάρια το εισιτήριο για την επικίνδυνη εξερεύνηση

Ο υποναύαρχος Mauger σημείωσε ότι η περιοχή στην οποία γινόταν η έρευνα ήταν «απομακρυσμένη», καθιστώντας τις επιχειρήσεις δύσκολες.

Σε αυτό προστίθεται και το γεγονός ότι η ορατότητα χάνεται γρήγορα κάτω από την επιφάνεια του νερού, καθώς το φως δεν μπορεί να διεισδύσει μακριά.

Η ιστοσελίδα της OceanGate απαριθμεί τρία υποβρύχια που διαθέτει και μόνο το Titan είναι ικανό να καταδυθεί αρκετά βαθιά ώστε να φτάσει στα συντρίμμια του Τιτανικού. Το σκάφος ζυγίζει 10.432 κιλά και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μπορεί να φτάσει σε βάθη έως και 13.100 πόδια. Τα εισιτήρια κοστίζουν 250.000 δολάρια για ένα οκταήμερο ταξίδι που περιλαμβάνει καταδύσεις στο ναυάγιο σε βάθος 3.800 μέτρων.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις