ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Ένα εκπληκτικό και ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη στο Κουίνσλαντ, της Αυστραλίας, όταν ένας κάτοικος έκανε μια συγκλονιστική ανακάλυψη ενώ χρησιμοποιούσε το μπάνιο. Καθώς το άτομο καθόταν στην τουαλέτα, η ήρεμη στιγμή του διακόπηκε απότομα από την παρουσία ενός πύθωνα 2 μέτρων που καραδοκούσε στο μπάνιο.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν έχασε χρόνο και επικοινώνησε αμέσως με τον Anthony Jackson από την Hudson Snake Catching για βοήθεια. Μόλις έλαβε το τηλεφώνημα κινδύνου, ο Jackson έφτασε γρήγορα στην ιδιοκτησία του Όξενφορντ για να χειριστεί την εκνευριστική κατάσταση.

Με μήκος κοντά στα δύο μέτρα, το φίδι έδειχνε εντυπωσιακά άνετο στο απροσδόκητο περιβάλλον του. Ο Jackson , ο οποίος μεταπήδησε από την καριέρα του στη φωτογραφία άγριας φύσης στην αλίευση φιδιών πριν από περίπου ένα χρόνο, έφτασε στην περίεργη σκηνή μέσα σε μόλις εννέα λεπτά από τη στιγμή που έλαβε την αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια. Με εμπειρία και προσοχή, πλησίασε τον πύθωνα, προετοιμασμένος να τον απομακρύνει με ασφάλεια από το μπάνιο.

Παρά το εντυπωσιακό μέγεθος του φιδιού, ο Jackson κατάφερε να ανασύρει με επιτυχία το ερπετό από τη θέση ανάπαυσής του μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο πύθωνας δεν έπεσε αμαχητί, επιχειρώντας να χτυπήσει την αντιληπτή απειλή του. Ο Jackson υπέθεσε ότι τα αρπακτικά ένστικτα του φιδιού ενεργοποιήθηκαν, θεωρώντας τον για πιθανό θήραμα. Παρ' όλα αυτά, ασφάλισε γρήγορα τον πύθωνα χρησιμοποιώντας έναν γάντζο και τον τοποθέτησε μέσα σε μια μαξιλαροθήκη πριν τον απελευθερώσει πίσω στη φύση.

Η διαδρομή που οδήγησε τον πύθωνα να εισβάλει στο μπάνιο εντοπίστηκε σε πρόσφατες δραστηριότητες αφαίρεσης δέντρων στην περιοχή. Η αναστάτωση που προκλήθηκε από την αφαίρεση των δέντρων πίσω από το σπίτι πιθανότατα ώθησε το φίδι να αναζητήσει καταφύγιο. Διασχίζοντας δρόμους και σκαρφαλώνοντας τοίχους, βρήκε τελικά το δρόμο του σε ένα δέντρο με προεξέχοντα κλαδιά που παρείχε πρόσβαση στην οροφή του σπιτιού του άνδρα. Ο πύθωνας, αναζητώντας ζεστασιά, βρήκε τελικά παρηγοριά στη θερμική λάμπα του μπάνιου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις