ΚΟΣΜΟΣ. Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα πάντα; Εδώ είναι 60 περίεργα γεγονότα που θα σας κάνουν να χάσετε το μυαλό σας.

Ο μεγαλύτερος καταρράκτης του κόσμου είναι υποβρύχιος

Ναι, υπάρχουν καταρράκτες κάτω από τον ωκεανό. Στο Στενό της Δανίας, το κρύο νερό από τη Σκανδιναβική Θάλασσα είναι πιο πυκνό από το ζεστό νερό της Θάλασσας Irminger, με αποτέλεσμα να πέφτει σχεδόν δύο μίλια στα 123 εκατομμύρια κυβικά πόδια ανά δευτερόλεπτο.

Ο Μιχαήλ Άγγελος έγραψε ένα ποίημα για το πόσο μισούσε να ζωγραφίζει την Καπέλα Σιξτίνα

Μια μετάφραση του ποιήματος που έστειλε στον φίλο του ξεκινά:

Έχω ήδη αποκτήσει βρογχοκήλη από αυτό το μαρτύριο,

καμπουριασμένος εδώ σαν γάτα στη Λομβαρδία

(ή οπουδήποτε αλλού όπου το στάσιμο νερό είναι το δηλητήριο).

Δεν ακούγεται ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένος με το έργο του.

Υπάρχει μόνο ένα βενζινάδικο της Shell σε σχήμα κοχυλιού

Οκτώ κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1930, αλλά το μόνο που έχει απομείνει είναι στη Βόρεια Καρολίνα.

Μια γυναίκα εξελέγη στο Κογκρέσο πριν από το δικαίωμα ψήφου των γυναικών

Οι Αμερικανίδες είχαν δικαίωμα ψήφου το 1920, αλλά η Jeanette Rankin έγινε η πρώτη γυναίκα στο ομοσπονδιακό γραφείο των ΗΠΑ το 1916.

Τα δημητριακά Froot Loops έχουν όλα την ίδια γεύση

Δεν έχει νόημα να τρώτε μόνο τα μωβ – όλα τα Froot Loop έχουν γεύση σαν μούστο. Εκτός από τα Wild Berry Froot Loops, φυσικά.

Τα μήλα του σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι ενός έτους

Αυτά τα περίεργα γεγονότα μπορεί να σας κάνουν να αλλάξετε τον τρόπο που τρώτε. Αυτά τα φρέσκα μήλα δεν είναι και τόσο φρέσκα, ας πούμε. Συνήθως συλλέγονται μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου, καλύπτονται με κερί, ξηραίνονται στον αέρα και αποστέλλονται σε ψυχρή αποθήκευση. Μετά από έξι έως δώδεκα μήνες, τελικά προσγειώνονται στα ράφια του παντοπωλείου σας.

Είναι αδύνατο να βουίζεις ενώ κρατάς τη μύτη σου

Μόλις το δοκιμάσατε, έτσι δεν είναι; Κανονικά, όταν βουίζεις, ο αέρας μπορεί να διαφύγει από τη μύτη σου για να δημιουργήσει τον ήχο και φυσικά δεν μπορεί να το κάνει όταν τον κρατάς κλειστό. Αυτό είναι ένα από τα περίεργα γεγονότα που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας. Εμπρός, δοκιμάστε το.

Τα χταπόδια έχουν τρεις καρδιές

Το έχουν και τα καλαμάρια. Η μία αντλεί αίμα σε ολόκληρο το σύστημά του και οι άλλες δύο είναι αφιερωμένες μόνο στα βράγχια.

Οι περισσότερες πάστες wasabi δεν είναι από αληθινό wasabi

Το Wasabi είναι ακριβό, επομένως οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν χρένο αντί για wasabi. Το πραγματικό wasabi είναι στην πραγματικότητα πιο ήπιο από αυτό που σας σερβίρουν με το σούσι σας.

Οι άνθρωποι συνήθιζαν να λένε «δαμάσκηνα»(prunes) αντί για «τυρί»( cheese) όταν τραβούσαν τις φωτογραφίες τους

Στη δεκαετία του 1840, ένα μεγάλο χαμόγελο θεωρούνταν παιδικό, έτσι ένας φωτογράφος από το Λονδίνο είπε στους ανθρώπους να λένε «δαμάσκηνα» (prunes) για να κρατήσουν το στόμα τους τεντωμένο. Και αυτό το βλέμμα προϋπήρχε της σημερινής selfie «πόζα ψαριού» περίπου 180 χρόνια.

Στις Φιλιππίνες, τα McDonald’s σερβίρουν ζυμαρικά

Μερικά από αυτά τα περίεργα γεγονότα είναι πολύ απροσδόκητα. Τα ζυμαρικά συνοδεύονται από μοσχαρίσια σάλτσα ντομάτας και ένα κομμάτι τηγανητό κοτόπουλο "McDo".

Τα φλαμίνγκο λυγίζουν τα πόδια τους στον αστράγαλο, όχι στο γόνατο

Στέκονται ουσιαστικά στην άκρη των ποδιών. Τα γόνατά τους είναι πιο κοντά στο σώμα και καλύπτονται από φτερά. Αυτό είναι μόνο το ένα από τα πολλά περίεργα γεγονότα που μας ταράζουν το μυαλό!

Τα τρενάκια του λούνα παρκ επινοήθηκαν για να αποσπάσουν την προσοχή των Αμερικανών από την αμαρτία

Στη δεκαετία του 1880, ο επιχειρηματίας καλτσοποιίας LaMarcus Thompson μισούσε ότι οι Αμερικανοί δελεάζονταν από ηδονιστικά μέρη όπως τα σαλόνια και οι οίκοι ανοχής. Έτσι, ξεκίνησε να ισιώσει ένα από τα πιο ανήθικα μέρη που μπορούσε να σκεφτεί: το Coney Island στη Νέα Υόρκη. Εκεί, κατασκεύασε το πρώτο τρενάκι της Αμερικής για να προσφέρει στους Νεοϋορκέζους λίγη καλή, καθαρή διασκέδαση - μακριά από πιο αστεία χόμπι. Αυτό είναι το πιο τρομακτικό τρενάκι σε κάθε πολιτεία.

Οι γρανίτες εφευρέθηκαν από 11χρονο κατά λάθος

Το 1905, ένα 11χρονο αγόρι ονόματι Frank Epperson άφησε σκόνη σόδας και νερό όλη τη νύχτα έξω με τον ξύλινο αναδευτήρα του ακόμα στο φλιτζάνι. Το μείγμα είχε παγώσει στον ψυχρό καιρό της νύχτας και έτσι γεννήθηκε το Έψικλ. Πούλησε το κέρασμα στη γειτονιά του και σε ένα κοντινό λούνα παρκ και μάλιστα κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη συνταγή. Χρόνια αργότερα, άλλαξε το όνομα σε Popsicle γιατί έτσι αποκαλούσαν τα παιδιά το παρασκεύασμα.

Οι βραδύποδες μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους περισσότερο από ότι τα δελφίνια

Επιβραδύνοντας τους παλμούς της καρδιάς τους, οι βραδύποδες μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους για έως και 40 λεπτά. Τα δελφίνια πρέπει να βγουν για αέρα μετά από περίπου δέκα λεπτά.

Τα κωνικά χάρτινα καπέλα ήταν σημάδια ευφυΐας

Ο φιλόσοφος του δέκατου τρίτου αιώνα John Duns Scotus πίστευε ότι ένα μυτερό καπέλο θα βοηθούσε στη διάδοση της γνώσης από την άκρη στον εγκέφαλο και οι οπαδοί του «Dunsmen» το φορούσαν ως φόρο τιμής. Στη δεκαετία του 1500, ωστόσο, οι ιδέες του έγιναν λιγότερο δημοφιλείς και η έννοια του καπέλου Duns ανατράπηκε στο κεφάλι του, και έγινε κάτι σαν αστείο.

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης

Μην ανησυχείτε, ο Σουηδός πολιτικός που έστειλε την επιστολή υποψηφιότητας το 1939 το εννοούσε ειρωνικά και απέσυρε την υποψηφιότητά του. Σε μια ακόμη πιο ειρωνική ανατροπή, ο Χίτλερ είχε απαγορεύσει στους Γερμανούς να δεχτούν τα βραβεία τέσσερα χρόνια πριν το όνομά του πεταχτεί στο ρινγκ.

Οι αστακοί γεύονται με τα πόδια τους

Οι μικροσκοπικές τρίχες μέσα στις μικρές λαβίδες ενός αστακού είναι ισοδύναμες με τους ανθρώπινους γευστικούς κάλυκες. Εν τω μεταξύ, τα δόντια των αστακών βρίσκονται σε ένα από τα τρία στομάχια τους. Οι αστακοί είναι ένα από αυτά τα τρόφιμα που μερικοί επαγγελματίες σεφ μαγειρεύουν στο φούρνο μικροκυμάτων.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια πήρε το όνομα από το Windsor

Θα νομίζατε ότι το κάστρο του Ουίνδσορ πήρε το όνομά του από τον Οίκο του Ουίνδσορ, αλλά είναι το αντίστροφο. Η βασιλική οικογένεια άλλαξε το όνομά της από Saxe-Coburg-Gotha το 1917, ώστε να ακούγεται λιγότερο γερμανικό και επέλεξε το Windsor επειδή είχε δεσμούς με την αγγλική πόλη.

Οι μπάρες 3 Σωματοφύλακες πήραν το όνομά τους επειδή συνήθιζαν να κυκλοφορούν σε τρεις γεύσεις

Οι αυθεντικές μπάρες 3 Musketeers της δεκαετίας του 1930 κυκλοφορούσαν σε τρεις συσκευασίες, με διαφορετική γεύση νουγκά σε καθεμία: βανίλια, σοκολάτα ή φράουλα. Τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έκαναν αυτή την τριπλή απειλή ακριβή, οπότε η εταιρεία τα μείωσε σε ένα.

Πριν εφευρεθεί το χαρτί υγείας, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούσαν τα στάχια του καλαμποκιού

Εναλλακτικά, θα χρησιμοποιούσαν περιοδικά όπως το Farmers Almanac, το οποίο είχε σχεδιαστεί με μια τρύπα για να μπορεί να κρεμιέται σε εξώφυλλα. Η αναγκαιότητα είναι τελικά η μητέρα της εφεύρεσης.

Το Empire State Building έχει τον δικό του ταχυδρομικό κώδικα

Είναι το 10118.

Ο συντομότερος πόλεμος στην ιστορία κράτησε 38 λεπτά

Όταν ο σουλτάνος ​​της προστατευόμενης από τους Βρετανούς Ζανζιβάρης πέθανε και ένας νέος ανέλαβε, χωρίς βρετανική έγκριση το 1896, οι Βρετανοί δεν ήταν ευχαριστημένοι. Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο σουλτάνος ​​Khalid bin Barghash αρνήθηκε να παραιτηθεί, αλλά τα βρετανικά πολεμικά πλοία πέρασαν λιγότερο από 40 λεπτά βομβαρδίζοντας το παλάτι πριν ο Khalid φύγει, σηματοδοτώντας το (πολύ γρήγορο) τέλος του Πολέμου της Αγγλίας-Ζανζιβάρης.

Η γλώσσα της μπλε φάλαινας ζυγίζει όσο ένας ελέφαντας

Η καρδιά τους, εν τω μεταξύ, μπορεί να ζυγίζει σχεδόν έναν τόνο και χρειάζεται να χτυπά μόνο μία φορά κάθε δέκα δευτερόλεπτα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ II έχει μία σωσία για να βεβαιωθεί ότι ο ήλιος δεν θα την χτυπάει στα μάτια

Η Ella Slack έχει παρόμοιο ύψος και ανάστημα με τη βασίλισσα, επομένως πριν από μεγάλα γεγονότα, έκανε μια πρόβα για να αποφύγει τυχόν βασιλικούς πόνους όπως ο ήλιος να πέσει στα μάτια της Αυτής Μεγαλειότητας. Η Slack το έκανε για τρεις δεκαετίες, αλλά δεν της επιτρέπεται να καθίσει στο θρόνο, οπότε πρέπει να κάτσει οκλαδόν πάνω από αυτό.

Οι σκιές είναι πιο σκοτεινές στη Σελήνη

Στη Γη, η ατμόσφαιρα διασκορπίζει περισσότερο ηλιακό φως, επομένως οι σκιές μας δεν είναι πολύ σκοτεινές. Αλλά στη Σελήνη, οι σκιές είναι τόσο σκοτεινές που ο Neil Armstrong είπε ότι δεν μπορούσε να δει πού πήγαινε.

Μερικά θαλάσσια αγγούρια τσακώνονται με τα έντερά τους (κυριολεκτικά)

Όταν απειλούνται, θα βγάλουν τα εσωτερικά τους όργανα, τα οποία είναι δηλητηριώδη για τα αρπακτικά. Μερικές φορές θα βγάλουν ακόμα και ολόκληρο το πεπτικό τους σύστημα - αλλά τα όργανα τους αναπτύσσονται ξανά.

Ο εφευρέτης του Διαδικτύου λυπάται για τη ρύθμιση της διεύθυνσης URL

Ο Tim Berners-Lee, ο οποίος δημιούργησε το κύριο λογισμικό του World Wide Web, παραδέχτηκε ότι λυπάται για ένα πράγμα: Προσθήκη "//" μετά το "https:" σε μια διεύθυνση web. Ήταν στάνταρ για προγραμματισμό, αλλά δεν εξυπηρετούσε κανέναν πραγματικό σκοπό, και κοιτάζοντας πίσω το 2009, είπε ότι το να το παρατήσουμε θα είχε εξοικονομήσει χρόνο και χώρο. Υποθέτουμε ότι μπορούμε να τον συγχωρήσουμε.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας ήταν κάποτε φάρος

Περίπου ένα μήνα μετά την αφιέρωση του αγάλματος το 1886, έγινε φάρος για 16 χρόνια, με τη δάδα του ορατή από 24 μίλια μακριά.

Οι φράουλες δεν είναι μούρα

Ούτε τα σμέουρα και τα βατόμουρα, σύμφωνα με τους βοτανολόγους. Τα αληθινά μούρα προέρχονται από ένα λουλούδι με μία ωοθήκη και έχουν δύο ή περισσότερους σπόρους. Οι φράουλες δεν ταιριάζουν, αλλά οι μπανάνες, τα ακτινίδια και το καρπούζι ταιριάζουν μια χαρά.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κάποτε τύπωσε χαρτονομίσματα των 100.000 δολαρίων

Μεταξύ 18 Δεκεμβρίου 1934 και 9 Ιανουαρίου 1935, τα χαρτονομίσματα με το πρόσωπο του Woodrow Wilson εκδόθηκαν στις Federal Reserve Banks αλλά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στο ευρύ κοινό - κάτι που είναι μάλλον για το καλύτερο. Μπορείτε να φανταστείτε να χάνατε αυτό το χαρτονόμισμα;

Ένα κοπάδι κοράκια λέγεται «αγένεια»

Είναι επίσης γνωστά ως «συνωμοσία», η οποία είναι εξίσου ανατριχιαστική.

Η NASA χρησιμοποιεί αντίστροφη μέτρηση λόγω μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας

Η αντίστροφη μέτρηση που χρησιμοποιούσε ο Fritz Lang για να δημιουργήσει σασπένς στη σκηνή εκτόξευσης πυραύλων της βουβής ταινίας του 1929 Frau im Mond δεν άλλαξε απλώς την ιστορία του κινηματογράφου - ενέπνευσε επίσης τη NASA να χρησιμοποιήσει αντίστροφη μέτρηση πριν από τις δικές της εκρήξεις. Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο. Η NASA μπορεί να αισθάνεται ελεύθερη να σταματήσει το ρολόι για να ελέγξει τις μηχανικές δυσκολίες.

Τα μυρμήγκια Manhatt είναι ένα είδος μυρμηγκιών μοναδικό στη Νέα Υόρκη

Οι βιολόγοι τα βρήκαν σε μια συγκεκριμένη λωρίδα 14 τετραγώνων της πόλης.

Η «φανταχτερή οδήγηση» με ποδήλατα είναι παράνομη στο Ιλινόις

Αυτό περιλαμβάνει οδήγηση χωρίς χέρια ή απομάκρυνση των ποδιών από τα πεντάλ όταν βρίσκεστε στο δρόμο.

Η μικρότερη σφήκα του κόσμου είναι μικρότερη από μια αμοιβάδα

Η σφήκα Megaphragma mymaripenne έχει τα ίδια μέρη του σώματος με κάθε άλλο ζωύφιο (εγκέφαλο, φτερά, μάτια και άλλα), αλλά έχει μήκος ένα πέμπτο του χιλιοστού, καθιστώντας το μικρότερο από τις περισσότερες αμοιβάδες, οι οποίες αποτελούνται από ένα μόνο κύτταρο.

Μερικοί μονοκύτταροι οργανισμοί είναι μεγαλύτεροι από μια σφήκα

Δύο μπορούν να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι. Το φύκι Caulerpa αποτελείται από ένα μόνο κύτταρο, αλλά μπορεί να μεγαλώσει έως και 12 ίντσες σε μήκος.

Το "OK" πιθανότατα σημαίνει ψεύτικες λέξεις

Στη δεκαετία του 1830, οι άνθρωποι αστειευόμενοι έγραφαν λανθασμένα τις συντομογραφίες. Ένα από τα πιο διάσημα: το "All correct" μετατράπηκε σε "orl korrekt" και μετά φυσικά σε OK. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι κόλλησε επειδή ο Μάρτιν Βαν Μπούρεν - γνωστός ως Old Kinderhook, από το όνομα της πατρίδας του στη Νέα Υόρκη - οι υποστηρικτές του αποκαλούσαν τους εαυτούς τους OK Club όταν έκανε εκστρατεία για επανεκλογή.

Ο Πύργος του Άιφελ προοριζόταν αρχικά για τη Βαρκελώνη

Η ισπανική πόλη θεώρησε ότι το σχέδιο ήταν πολύ άσχημο, οπότε ο Γκουστάβ Άιφελ το παρουσίασε στο Παρίσι, ως προσωρινό ορόσημο κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσής του το 1889. Ωστόσο, ούτε στους Γάλλους κριτικούς άρεσε πολύ.

Οι αγελάδες της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' κοιμούνται σε στρώματα νερού

Προφανώς βοηθούν στη μείωση των σημείων πίεσης των βοοειδών.

Το «Άλμπερτ Αϊνστάιν» (Albert Einstein) είναι ένας αναγραμματισμός από το «ten elite brains» (δέκα ελίτ εγκέφαλοι)

Φαίνεται ταιριαστό.

Τα βρετανικά στρατιωτικά τανκς έχουν εξοπλισμό για την παρασκευή τσαγιού

Υπάρχει ένα σκεύος που βράζει μέσα, ώστε το πλήρωμα να μπορεί να φτιάχνει τσάι και καφέ ανά πάσα στιγμή, ακόμη και κατά τη διάρκεια της μάχης.

Κάποτε οι ερευνητές μετέτρεψαν μια ζωντανή γάτα σε τηλέφωνο

Οι ερευνητές του Princeton, Ernest Wever και Charles Bray, έβγαλαν το κρανίο μιας γάτας και το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου της για να συνδέσουν το ζώο με την ηλεκτρική ενέργεια. Όταν μίλησαν στο αυτί της γάτας, ο ήχος ακουγόταν από έναν τηλεφωνικό δέκτη σε άλλο δωμάτιο. Το περίεργο πείραμα άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη κοχλιακών εμφυτευμάτων.

Η καραμέλα PEZ επινοήθηκε για να βοηθήσει τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα

Ο Αυστριακός δημιουργός PEZ ονόμασε τις καραμέλες από τη γερμανική λέξη για μέντα (Pffefferminz). Όταν εισήχθησαν το 1927, ήταν στρογγυλά νομισματοκοπεία που πωλούνταν σε κονσέρβες.

Ο William McKinley πυροβολήθηκε αμέσως αφού χάρισε το γούρι του

Ο Πρόεδρος ΜακΚίνλι φορούσε πάντα ένα κόκκινο γαρύφαλλο για καλή τύχη, αλλά μερικές φορές το έδινε ως ενθύμιο. Όταν χαιρέτησε το πλήθος το 1901, έδωσε σε ένα 12χρονο κορίτσι, τη Μιρτλ, το άνθος από το πέτο του, λέγοντας «Πρέπει να δώσω αυτό το λουλούδι σε ένα άλλο λουλούδι». Λίγα λεπτά αργότερα, πυροβολήθηκε θανάσιμα από έναν άνδρα στο πλήθος.

Μπορείτε να δείτε τέσσερις πολιτείες από την κορυφή του Πύργου Willis του Σικάγο

Από την κορυφή του πρώην Πύργου Sears σε μια καθαρή μέρα, μπορείτε να δείτε περίπου 40 έως 50 μίλια μακριά, πέρα από το Ιλινόις και μέχρι την Ιντιάνα, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

Η πιο σύντομη εμπορική πτήση στον κόσμο είναι στη Σκωτία

Ναι είναι αλήθεια! Η περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Σκωτίας Loganair εκτελεί τη συντομότερη εμπορική πτήση στον κόσμο μεταξύ των νησιών Westray και Papa Westray, μια απόσταση 1,7 μιλίων η οποία είναι προγραμματισμένη για 90 δευτερόλεπτα.

Υπάρχει λόγος για τον οποίο τα διαβατήρια έρχονται σε τέσσερα χρώματα

Εδώ είναι ένα περίεργο γεγονός που μπορεί να σας εκπλήξει. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν υπάρχει ένα ροζ διαβατήριο; Το σκεπτικό είναι επειδή οι περισσότερες χώρες προτιμούν τις σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, του πράσινου και του μπλε, καθώς αυτά τα σκούρα χρώματα φαίνονται πιο επίσημα και αν είναι βρώμικα, δεν είναι τόσο αισθητά.

Το γράμμα Q δεν εμφανίζεται σε κανένα όνομα πολιτείας

Από τις 50 πολιτείες, καμία δεν έχει το γράμμα Q.

Η Σκωτία έχει περισσότερες από 400 λέξεις για το χιόνι

Υπάρχουν πολλά περίεργα γεγονότα εκεί έξω. Αλλά πόσα από αυτά περιλαμβάνουν επιλογή λέξης; Στη Σκωτία, ναι, υπάρχουν περισσότερες από 400 λέξεις για το χιόνι. Υπάρχουν 421, για την ακρίβεια!

Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στον κόσμο βρίσκεται στη Γροιλανδία

Το Εθνικό Πάρκο της Βορειοανατολικής Γροιλανδίας βρίσκεται επίσης σε βολική τοποθεσία στο μεγαλύτερο νησί του κόσμου. Αυτό το απομακρυσμένο εθνικό πάρκο είναι τεράστιο στα 375.000 τετραγωνικά μίλια.

Ο Πύργος του Άιφελ χρειάστηκε ακριβώς 2 χρόνια, 2 μήνες και 5 ημέρες για να δημιουργηθεί

Υπάρχουν πολλά εκπληκτικά μέρη στη Γαλλία. Ο Πύργος του Άιφελ, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες κατασκευές στον κόσμο, χρειάστηκε πολύ χρόνο για να κατασκευαστεί. Πάνω από δύο χρόνια, μάλιστα!

Υπάρχει σαν σουβενίρ μια σημαία της Αγγλίας με τον βασιλικό γάμο του Χάρι και της Μέγκαν

Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ έφερε πολλές φανφάρες και ενθουσιασμό και αυτό φαίνεται στα αναμνηστικά. Στοίχημα ότι δεν περιμένατε να βρείτε μια αμερικανική σημαία από αυτόν τον γάμο!

Υπάρχουν 5 χώρες στον κόσμο που δεν έχουν αεροδρόμια

Εάν ταξιδεύετε με jet-setting, είναι δύσκολο να φανταστείτε ότι δεν έχετε ένα αεροδρόμιο κοντά για την επόμενη οικογενειακή σας συγκέντρωση ή εκδήλωση εργασίας. Ωστόσο, το Βατικανό, το Σαν Μαρίνο, το Μονακό, το Λιχτενστάιν και η Ανδόρα κατά κάποιο τρόπο τα καταφέρνουν!

Ναι, η χλωρίνη λήγει

Γνωρίζατε ότι η χλωρίνη οικιακής χρήσης λήγει; Είναι νέα και για εμάς! Αυτό το προϊόν καθαρισμού σπιτιού διαρκεί περίπου έξι μήνες.

Η μικρότερη χώρα στον κόσμο (σε ξηρά) είναι η πόλη του Βατικανού

Αυτή η μικροσκοπική χώρα έχει έκταση 0,02 τετραγωνικά μίλια και εκτυπώνει ακόμη και τους δικούς της χάρτες!

Τα αυτοκίνητα μπορούν εύκολα να φτάσουν τους 60 βαθμούς Κελσίου

Μπορεί να οδηγείτε κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου και να μην παρατηρείτε πόσο ζεσταίνεται το αυτοκίνητό σας. Αλλά όταν σταματήσετε για λίγο και παρατηρήσετε, το αυτοκίνητό σας μπορεί να φτάσει σε υψηλούς βαθμούς. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνιστάται να μην αφήνετε ποτέ φαγητό στο αυτοκίνητό σας στον ήλιο για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Οι φέτες αγγουριού μπορούν να καταπολεμήσουν την κακοσμία του στόματος

Εδώ είναι ένα περίεργο γεγονός που ίσως γνωρίζετε: τα αγγούρια μπορούν να καταπολεμήσουν την κακοσμία! Εάν δεν έχετε δυόσμο, χρησιμοποιήστε μια φέτα αγγούρι!

Το τελευταίο γράμμα που προστέθηκε στο αλφάβητο ήταν στην πραγματικότητα "J"

Ίσως πιστεύετε ότι το γράμμα "Z" είναι το τελευταίο γράμμα που προστέθηκε επειδή είναι το τελευταίο γράμμα του αλφαβήτου, αλλά αυτό είναι λάθος. Στην πραγματικότητα είναι "J." Το αλφάβητο που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα δεν δημιουργήθηκε επίσης αλφαβητικά!

Οι συντομότεροι σιδηρόδρομοι στον κόσμο χρειάζονται λιγότερο από ένα λεπτό

Ο συντομότερος σιδηρόδρομος είναι ο Fisherman’s Walk Cliff Railway που βρίσκεται στο Bournemouth της Αγγλίας και η Angels Flight, που βρίσκεται στο Λος Άντζελες, όπου διαφημίζει στον ιστότοπό του ότι είναι ο συντομότερος σιδηρόδρομος στον κόσμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις