ΚΟΣΜΟΣ. Μια αίρεση στη Νότια Κορέα κατηγορείται ότι στρατολογούσε ευάλωτες νεαρές από την Αυστραλία σε εμπορικά κέντρα, και ύστερα από πλύση εγκεφάλου τις έστελνε στο εξωτερικό.

Στα θύματα έλεγαν ότι ήταν οι «πνευματικές νύφες» του Jung Myung Seok (JMS), του αυτοαποκαλούμενου μεσσία της εκκλησίας Providence, που ίδρυσε το 1978.

Όμως ο JMS είναι καταδικασμένος βιαστής και οι γυναίκες εστάλησαν στο συγκρότημά του στο Wolmyeongdong όχι για πνευματικούς λόγους, αλλά για να δεχτούν σεξουαλική επίθεση.

Λέγεται πως στους «στρατολόγους» ζητούσαν να βρουν ψηλές, αδύνατες, λευκές γυναίκες για τον JMS και δύο Αυστραλές, η Liz και η Amy (δεν είναι τα πραγματικά τους ονόματα), οι οποίες γλίτωσαν από τα δίχτυα του, μίλησαν για να προειδοποιήσουν άλλες γυναίκες να γνωρίζουν ότι μπορεί να γίνουν και αυτές στόχος.

Ο Νοτιοκορεάτης θρησκευτικός ηγέτης και καταδικασμένος βιαστής, Jung Myung Seok

Πώς προσηλυτίστηκαν οι δύο κοπέλες στην αίρεση

Ο προσηλυτισμός της Amy, όπως δήλωσε η ίδια στην εκπομπή Spotlight του Channel 7, ξεκίνησε στο εμπορικό κέντρο Melbourne Central, ενώ πήγαινε να συναντήσει μια φίλη της για να πάνε για μπόουλινγκ.

«Ξαφνικά, κάποιος με χτύπησε στον ώμο. Γύρισα και δύο κορίτσια μου χαμογέλασαν… Μου ζήτησαν να κάνω μια έρευνα σχετικά με την πίστη μου», είπε.

Η Amy ήταν 22 ετών εκείνη την εποχή το 2014 και είχε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον χριστιανισμό. Η τυχαία συνάντηση θα άλλαζε τη ζωή της προς το χειρότερο.

«Πίστεψα ότι επρόκειτο για μια σχεδόν υψηλή εκδοχή του χριστιανισμού, επειδή έτσι μου το παρουσίασαν», είπε.

Η Liz είχε μόλις τελειώσει το δωδέκατο έτος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όταν την προσέγγισαν στο Κέντρο της Καμπέρα και σκέφτηκε ότι «ακούγεται πολύ διασκεδαστικό και συναρπαστικό».

«Είχα ένα κενό έτος, οπότε ήθελα να ταξιδέψω, δούλευα με μερική απασχόληση και σκεφτόμουν επίσης τι θα έκανα στη ζωή μου. Ήμουν αρκετά ευάλωτη στον ψυχολογικό εξαναγκασμό και σίγουρα το εκμεταλλεύτηκαν αυτό».

Η Amy

Οι νεαρές γυναίκες παρακολουθούσαν μαθήματα μελέτης της Βίβλου και τελικά μετακόμισαν σε σπίτια της αίρεσης στην Αυστραλία, όπου η ζωή τους ελεγχόταν αυστηρά, ενώ υποχρεώνονταν να σηκώνονται στις 2 το πρωί κάθε μέρα για να προσευχηθούν στον Jung Myung Seok (JMS).

Με τον καιρό, η σωματική και ψυχική τους αντίσταση εξαντλήθηκε και οι άνθρωποι που θεωρούσαν φίλους τους έλεγαν ότι ήταν «αστέρια της πίστης».

Η φράση αυτή ήταν μια κάλυψη για τις πιο όμορφες, ψηλές και υπάκουες γυναίκες, τις οποίες υπέβαλαν σε πλύση εγκεφάλου και τις έκαναν να πιστεύουν ότι είναι νύφες του Θεού και, επομένως, νύφες του JMS.

«Είναι ένας ψυχοπαθής»

«Ποτέ δεν μας εξήγησαν ότι αυτό ήθελε ο JMS επειδή ήταν σεξουαλικά παρεκκλίνων και ψυχοπαθής», δήλωσε η Liz. «Ο τύπος είναι απλά ένας άρρωστος, διεστραμμένος θηρευτής».

Ενώ βρίσκονταν ακόμα στην Αυστραλία, ο JMS εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών για σεξουαλική βία κατά τεσσάρων μελών της Providence, αφού καταδικάστηκε για βιασμό το 2008.

Η Liz και η Amy ταξίδεψαν στη Ν. Κορέα για να τον συναντήσουν στη φυλακή. «Μας είπαν ότι ήταν στη φυλακή για 10 χρόνια όχι επειδή βίαζε γυναίκες, αλλά επειδή σώζει τις ψυχές όλης της ανθρωπότητας», είπε η Amy.

«Μου φάνηκε λογικό. Δυστυχώς, μου φαινόταν πραγματικά λογικό», πρόσθεσε.

Η Liz

Η Liz είπε ότι υπήρχε μόνο πλέξιγκλας ανάμεσά τους, καθώς κάθονταν απέναντί του στη φυλακή. «Μπήκε μέσα, φορώντας μόνο μια φόρμα φυλακής, μας χαμογέλασε, μας έστειλε φιλιά», είπε. «Αισθάνομαι αναγούλα όταν το σκέφτομαι».

Κοιτάζοντας πίσω, η Liz είπε ότι «ήταν απολύτως προετοιμασμένη για να δεχτεί επίθεση, παρενόχληση, βιασμό από αυτόν».

Πίσω στην Αυστραλία, η Liz κατάφερε να ξεφύγει από τα νύχια της Providence με τη βοήθεια της μητέρας της και ενός ανθρώπου της αίρεσης που την ελευθέρωσε από την πλύση εγκεφάλου και ο οποίος οργάνωσε μια παρέμβαση.

Αλλά η Amy δεν ήταν τόσο τυχερή. Επέστρεψε στη Νότια Κορέα και έμεινε στο συγκρότημα Wolmyeongdong, όπου ζούσε τότε ο JMS, αφού αποφυλακίστηκε.

Ο Jung Myung Seok (φωτογραφία) καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για βιασμό

Η Amy ανέφερε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον JMS σε πέντε περιπτώσεις. Κάποια στιγμή, της είπαν να μπει σε ένα δωμάτιο μαζί του, όπου βρισκόταν και ένας μεταφραστής. Της είπε ότι έπρεπε να βγάλει τα ρούχα της και ότι εκείνος θα την έντυνε.

«Αφού με έντυσε, κάθισε σε μια καρέκλα, μου ζήτησε να σταθώ μπροστά του και άρχισε να μου μιλάει. Εκείνη τη στιγμή σήκωσε τη φούστα μου και έβαλε τα χέρια του στο εσώρουχό μου. Μου μιλούσε επί πέντε λεπτά και συγχρόνως με... άγγιζε», ανέφερε.

Η Amy αναφέρθηκε και σε μια γυναίκα, αρχηγό της Providence. Εκείνη είπε στη νεαρή Αυστραλή ότι ο JMS ήταν ο σύζυγός της.

«Δεν μπορεί ο σύζυγος να κάνει κάτι τέτοιο στη γυναίκα του; Είναι το ίδιο και εδώ, είσαι η νύφη, πρέπει να είσαι ευγνώμων, είναι η ευλογία σου», φέρεται να είπε η γυναίκα στην Amy.

Πέρυσι, η Amy και ένα άλλο φερόμενο θύμα από το Χονγκ Κονγκ, που κατέγραψε οδυνηρό ηχητικό υλικό από τον βιασμό της, δημοσιοποίησαν τους ισχυρισμούς τους για τον JMS.

Τώρα, ο επικεφαλής της αίρεσης βρίσκεται και πάλι στη φυλακή και περιμένει να δικαστεί για 22 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι γυναίκες που «στρατολογούσαν» τα θύματα.

Πλέον, έχουν εμφανιστεί και άλλες γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Νοτιοκορεάτη «μεσσία», ενώ η Amy δήλωσε ότι δέχτηκε απειλές όταν δημοσιοποίησε τους ισχυρισμούς της κατά του Jung Myung Seok.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις