ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Οι επιστήμονες ταυτοποίησαν τελικά το έντομο που είχε προκαλέσει φόβο και γοητεία μετά από ένα viral βίντεο του TikTok που του χάρισε το παρατσούκλι «πλάσμα από την κόλαση». Τα εφιαλτικά πλάνα, που τραβήχτηκαν στο Laverton της Δυτικής Αυστραλίας, έδειχναν το έντομο με μακρόστενο σώμα και φουντωτά φτερά, που θύμιζαν ραβδί και σκορπιό σε συνδυασμό.

Το βίντεο του TikTok συγκέντρωσε 12,8 εκατομμύρια προβολές, αφήνοντας τους θεατές αμήχανους και σαστισμένους. Ακόμα και οι Αυστραλοί, συνηθισμένοι στα δηλητηριώδη πλάσματα, εξέφρασαν την ανησυχία τους, με ορισμένους να σκέφτονται να εγκαταλείψουν εντελώς την περιοχή. Οι σχολιαστές αναφέρθηκαν αστειευόμενοι στη μοναδική άγρια φύση της Αυστραλίας, ενώ άλλοι συνέκριναν το έντομο με εμβληματικά τέρατα ταινιών, όπως το facehugger από το «Alien» ή τα έντομα από το «Starship Troopers».

Ωστόσο, οι ειδικοί στα έντομα έχουν έκτοτε καθησυχάσει τους πάντες ότι το «πλάσμα από την κόλαση» είναι, στην πραγματικότητα, εντελώς ακίνδυνο. Το έντομο είναι ένα είδος εντόμου με μπαστούνι, που ανήκει στην οικογένεια των φυτοφάγων Phasmatidae. Τα μπαστούνια είναι γνωστά για το εντυπωσιακό καμουφλάζ τους, μιμούμενα ξύλα ή κλαδιά. Ορισμένα είδη επιδίδονται σε επιδείξεις απειλής για να αποτρέψουν πιθανούς θηρευτές, αν και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Η τρομακτική επίδειξη που βλέπουμε στο βίντεο είναι απλώς μια αμυντική τακτική που αποκρούει αποτελεσματικά τις απειλές.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις