ΗΠΑ. Νεκρός εντοπίστηκε 66χρονος, αφού πέταξε την τέφρα του πατέρα του, στο Arches National Park του Utah των ΗΠΑ. Εικάζεται ότι πέθανε λόγω θερμοπληξίας.

Ο James Bernard Hendricks είχε πάει για πεζοπορία στο εθνικό πάρκο, σε ταξίδι του στη Δύση στα βουνά της Sierra Nevada, για να ρίξει τις στάχτες του πατέρα του, σύμφωνα με την New York Post.

Σύμφωνα με τις αρχές του πάρκου, το όχημα του Hendricks βρέθηκε στην αρχή ενός μοναπατιού, όπου σταθμεύουν αυτοκίνητα. Το σώμα του βρέθηκε 2,5 μίλια μακριά από το σημείο, κατά τη διάρκεια έρευνας.

Ήταν αρκετά έμπειρος πεζοπόρος, ωστόσο κοντά στο σώμα του βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι με νερό. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή ξεπέρασαν τους 37,8 βαθμούς Κελσίου εκείνη την ημέρα. Μια από τις αδερφές του 66χρονου υποστήριξε ότι έπαιρνε φάρμακα, τα οποία θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε αφυδάτωση.

Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου και το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Grand διενεργούν έρευνα για τα τον θάνατο του "Jimmy", όπως τον αποκαλούσαν.

Σύμφωνα με το BBC, ο 66χρονος έκανε αναρτήσεις στο Facebook για τα ταξίδια του, με λεζάντα "Το τελευταίο ταξίδι με τον πατέρα μου".

Η επίσημη αιτία, που οδήγησε τον Hendricks να χάσει την ζωή του, δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο η ζέστη και το υψόμετρο θεωρούνται "σχετικοί παράγοντες", σύμφωνα με τις αρχές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις