ΧΑΒΑΗ. Καθώς ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νησί Μάουι της Χαβάης ανέρχεται σε 55, οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πιθανώς αυτή να είναι η πιο θανατηφόρα καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Κυβερνήτης της Χαβάης, Τζος Γκριν, ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις αναζήτησης και αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη για τους περίπου 1.000 ανθρώπους που εξακολουθούν να μην έχουν εντοπιστεί.

Έως τώρα, οι αξιωματούχοι έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτηση ανθρώπων εκτός κτιρίων, αλλά αναμένουν την υποστήριξη άλλων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων ομάδων που εξειδικεύονται σε αναζητήσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Ο κ. Γκριν επεσήμανε ότι για τα αγνοούμενα άτομα δεν υποθέτει ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, αλλά ότι εκατοντάδες βρίσκονται χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας, με αποτέλεσμα η ασφάλειά τους να παραμένει αβέβαιη.

«Εδώ αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση: απουσιάζει το ηλεκτρικό ρεύμα, το διαδίκτυο, το τηλέφωνο, ακόμα και το ραδιόφωνο. Όταν λαμβάνουμε τηλεφωνική επικοινωνία από τους αξιωματούχους μας, χρειάζεται να διαθέτουν ένα δορυφορικό τηλέφωνο», ανέφερε ο κ. Γκριν.

Ο Δήμαρχος του Μάουι, Ρίτσαρντ Μπίσεν, δήλωσε ότι η ιστορική πόλη έχει εξαφανιστεί εντελώς.

«Όλα χάθηκαν. Τίποτα από αυτά δεν υπάρχει πλέον. Όλα έχουν καεί μέχρι τα θεμέλια», δήλωσε ο κ. Μπίσεν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις