ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη προκάλεσε ο οδυνηρός θάνατος του 18χρονου Γεράσιμου – Νικολάου Μπάλλα, από το Λονγκ Αϊλαντ, ο οποίος έφυγε από την ζωή το πρωί της Κυριακής, χτυπημένος από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Πρόκειται για τον εγγονό του ιερέα π. Γεράσιμου Μπάλλα, επί σειρά ετών ιερατικώς προϊσταμένου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Γκρίνπορτ, και γιο του Δημητρίου και της Τασίας Μπάλλα, με καταγωγή από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αντίστοιχα. Εκτός από τους γονείς του, ο 18χρονος αφήνει πίσω την μικρότερη αδερφή του, Γεωργία, ηλικίας 13 ετών.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την εκδημία του Γεράσιμου Ν. Μπάλλα, εγγονού του π. Γεράσιμου Μπάλλα. Δυστυχώς, έδωσε μια πολύ γενναία μάχη ενάντια στον καρκίνο και υπέκυψε χθες (σ.σ. την Κυριακή) το πρωί.

Ο Γεράσιμος – Νικόλαος Μπάλλας ήταν ένας λαμπρός νέος που έφυγε πολύ νωρίς. Ηταν πρόσκοπος και αριστούχος στο σχολείο, είχε χάρισμα στην μουσική και τον αγαπούσαν όλοι για την προσωπικότητα και την θέρμη του.

Να είναι η μνήμη του αιώνια και ο Θεός να τον αναπαύσει και να δώσει δύναμη στην οικογένειά του και όλους όσοι θρηνούν για αυτό», ήταν η ανακοίνωση της επίσημης σελίδας της ενορίας στο Facebook, μέσω της οποίας γνωστοποιήθηκε η εκδημία του 18χρονου.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με τον π. Γεράσιμο Μπάλλα, ο οποίος, όντας συντετριμμένος, επιβεβαίωσε πως ο εγγονός του έδωσε μια σκληρή μάχη με το σάρκωμα Ewing επί δυο και πλέον χρόνια, δείχνοντας ισχυρή θέληση για ζωή και πραγματοποίηση των στόχων που είχε θέσει από μικρό παιδί.

«Ο Γεράσιμος – Νικόλαος διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing στις 19 Απριλίου 2021. Εδωσε μάχη για δυο χρόνια και τέσσερις μήνες. Πρόκειται για μια σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου. Σε αυτό το διάστημα, αντιμετώπιζε την ασθένεια με θάρρος. Αν και πόναγε, ποτέ δεν παραπονιόταν. Μάλιστα, μου έλεγε πως δεν θα έχει πρόβλημα και ότι εγώ θα τελούσα τον γάμο του», αναφέρει ο π. Γεράσιμος, τονίζοντας ότι ο 18χρονος μέχρι και την τελευταία στιγμή έκανε σχέδια για το μέλλον, με το βλέμμα στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, την οποία τελικά δεν πρόλαβε.

«Ηταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί, ένα παιδί – διαμάντι. Δεν έκανε καμία κατάχρηση και θα έλεγα ότι έκανε προσκοπική ζωή. Σε μια εβδομάδα θα πήγαινε στο Πανεπιστήμιο. Ηταν ένας άριστος μουσικός. Ηξερε να παίζει βιολί, πιάνο και τσέλο», τονίζει ο π. Γεράσιμος.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη τραγωδία που χτυπάει την οικογένεια του π. Γεράσιμου Μπάλλα, καθότι πριν από 10 χρόνια είχε χάσει έναν ακόμη εγγονό, αυτή την φορά σε ηλικία 8,5 μηνών, από την κόρη του, Αννα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας, το ανοικτό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή, 25 Αυγούστου, από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, σε Γραφείο Τελετών στο Κόμακ (Branch Funeral Home of Commack, 2115 Jericho Turnpike, Commack NY 11725) ενώ η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεστεί στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου 26 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Γκρινλόουν. Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Κόμακ (Commack Cemetery, 450 Townline Road, Commack NY 11725).

Τέλος, η οικογένεια Μπάλλα ενημέρωσε πως, αντί ανθέων, θα προτιμούσε να γίνουν δωρεές σε ίδρυμα ενάντια στον καρκίνο, το οποίο θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Πηγή: ekirikas.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις