ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ένας «καλός Σαμαρείτης» έσωσε ένα 5χρονο κοριτσάκι από τα χέρια ενός ηλικιωμένου άντρα που φέρεται να το άρπαξε και να του επιτέθηκε σεξουαλικά. Το παιδάκι σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα το άφησε η μητέρα της στο Κουίνς την Τρίτη. Ο μάρτυρας εντόπισε τον ύποπτο, που ταυτοποιήθηκε πως είναι ο 75χρονος Φραντς Βίλα, μαζί με το παιδί μέσα στον σταθμό 74th Street – Roosevelt Avenue.

Ο άντρας κατάφερε να αναγνωρίσει το 75χρονο μαζί με το κορίτσι, από μια ειδοποίηση σε όλη την πόλη για το εξαφανισμένο κορίτσι, το οποίο απήχθη αφού η μητέρα της επέτρεψε στον Βίλα να προσέχει την κόρη της, έξω από ένα παντοπωλείο στο Τζάκσον Χάιτς. Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος άρπαξε την μικρή.

Οι αστυνομικοί, ακούγοντας τις κραυγές του «καλού Σαμαρείτη» για βοήθεια, απομάκρυναν το παιδί από τον Βίλα και το συνέλαβαν αμέσως. Ο Βίλα κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος παιδιού, εγκληματική σεξουαλική πράξη πρώτου βαθμού, απαγωγή σε δεύτερο βαθμό και για κίνδυνο την ευημερία ενός παιδιού. Κατηγορήθηκε την Πέμπτη και κρατήθηκε με εγγύηση 275.000 δολαρίων.

Το παιδί είπε στους αστυνομικούς ότι ο Βίλα την πήγε στο διαμέρισμά του στο Upper East Side όπου φέρεται να της επιτέθηκε σεξουαλικά, όπως μεταδίδει η New York Post. Η μητέρα του παιδιού, η 30χρονη Kimberly Pijuan, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες αφού άφησε τον άντρα που μόλις γνώρισε να προσέχει την κόρη της.

Ο ηλικιωμένος προσφέρθηκε να πάει το κορίτσι στην παιδική χαρά, κάτι που συμφώνησε η μητέρα του και του ζήτησε να το φέρει πίσω στο σπίτι τους σε 30 λεπτά, σύμφωνα με τη καταγγελία. Όμως ο Βίλα δεν εμφανίστηκε ποτέ με την κόρη της. Στη συνέχεια, η μητέρα πήγε στην παιδική χαρά και σε άλλα σημεία για να τους ψάξει, αλλά δεν τους βρήκε πουθενά. Κάλεσε την Αστυνομία και ανέφερε την εξαφάνιση της κόρης της περίπου στη 13:00, σύμφωνα με την δικογραφία. Η μητέρα είχε γνωρίσει τον ηλικιωμένο άντρα λίγους μήνες πριν. Ο ήρωας άντρας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις