Πρώην πράκτορας της CIA και του FBI αποκαλύπτει τις κορυφαίες συμβουλές ασφαλείας και γιατί πρέπει πάντα να κλείνουμε δωμάτιο στον 3ο όροφο των ξενοδοχείων.

Η Τρέσι Γουάλντερ, εργάστηκε στις δύο προαναφερόμενες αμερικανικές υπηρεσίες από το 2000 έως το 2005, και όπως λέει στη Mirror έμαθε πολλά και σημαντικά για το τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να είμαστε περισσότερο ασφαλείς.

Το κόλπο είναι να «παίζεις» τον κατάσκοπο όλη μέρα

Για παράδειγμα, η 44χρονη πρώην πράκτορας δεν πηγαίνει ποτέ σε μια χώρα, αν δεν έχει ενημερωθεί εις βάθος για τις απειλές της, ενώ όταν φτάσει εκεί ενεργοποιεί πάντα μια εφαρμογή που ενημερώνει τους οικείους της για το που βρίσκεται ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Στα ξενοδοχεία είναι κατηγορηματική στο ότι πρέπει να μένουμε στα δωμάτια του 3ου ορόφου ή έστω του 6ου, δηλαδή αρκετά χαμηλά για να φτάνουμε γρήγορα στις εξόδους κινδύνους και αρκετά ψηλά για να είμαστε όσο το δυνατό πιο μακριά από τους πιθανούς εισβολείς του ισογείου.

Μάλιστα, πάντα κλειδώνει το δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ βάζει πίσω από την πόρτα ένα stop, γιατί, όπως απαντά στα σχετικά πειράγματα του συζύγου της, όλο το προσωπικό των ξενοδοχείων μπορεί να έχει πρόσβαση στο κλειδί που ανοίγει τις πόρτες όλων των δωματίων για τον καθαρισμό τους και όχι μόνο.

Διατηρώντας το προβάδισμα

Τόσο η ίδια όσο και η κόρη της δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν χωρίς τα Airtag τους στον καρπό του χεριού τους, ενώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν έχουν καμιά τύχη μαζί της, αφού δεν μπορεί να καταλάβει πως κάποιος –ακόμη κι αν δεν έχει τη δική της πρακτορική εμπειρία- πάει να μείνει στο σπίτι κάποιου για τον οποίο δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα.

Το κόλπο, όπως καταλήγει στη βρετανική εφημερίδα, είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι συνέχεια κάποιος σε κατασκοπεύει, ώστε να φροντίζεις να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά του, για να είσαι πάντα ασφαλής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις