ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Την επέτειο της απελευθέρωσης της Τρίπολης τίμησε ο Παναρκαδικός Σύλλογος «Ο Κολοκοτρώνης» σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στη λέσχη του, το περασμένο Σάββατο.

Όπως γράφει το neoskosmos.com, η τελετάρχης της βραδιάς, Αιμιλία Καζάκου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της βραδιάς -οι περισσότεροι δεύτερης και τρίτης γενιάς Ελληνοαυστραλοί- και υποδέχθηκε το χορευτικό συγκρότημα της Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους της υπέροχης ορχήστρας που διεύθυνε ο κ. Ανδρέας Κόικας.

Η κα Καζάκου αναφέρθηκε στις προσπάθειες του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου να ανοίξει τις πόρτες του και στις επερχόμενες γενιές των Αρκάδων ενώ μίλησε και για το ιστορικό της απελευθέρωσης της Τρίπολης.

Στη δική του ομιλία ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Κοτσιρίλος προσκάλεσε τους Αρκάδες να συμπλεύσουν σε μια κοινή πορεία προς το αύριο.

«Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες, κατανοώ τους ενδοιασμούς, αλλά αποτελεί υπέρτατο καθήκον μας ενωμένοι να συνεχίσουμε με υπερηφάνεια αλλά και με συνέπεια, όλα αυτά που μάς κληροδότησαν οι προηγούμενοι ηγέτες, τα προηγούμενα συμβούλια. Το κάθε συμβούλιο απλά προσθέτει (το δικό του κομμάτι) σε ένα ιστορικό που δεν έχει τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσιρίλος.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρκαδικών Σωματείων, κ. Δημήτριος Αλεξόπουλος, ΟΑΜ, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας αναφερόμενους στους λαμπρούς προγόνους, τους Αρκάδες του Κολοκοτρώνη.

Ακολούθησαν λεβέντικοι χοροί που έσυραν οι νέοι και οι νέες της Κοινότητας Μελβούρνης. Για πρώτη ίσως φορά, τρεις γενιές Αρκάδων και των φίλων τους συνεόρταζαν την απελευθέρωση της Τρίπολης από τον Κολοκοτρώνη και τα παλληκάρια του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις