ΙΣΡΑΗΛ. Στη δημοσιότητα έρχονται οι τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Παλαιστίνη μετά την εισβολή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Μία τέτοια ιστορία αποκάλυψε και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κολομβία, Γκάλι Ντράγκαν, με τραγικούς πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι 30χρονων Ισραηλινών οι οποίοι πρόλαβαν να κρύψουν τα δίδυμα 10 μηνών βρέφη τους πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά των τρομοκρατών της Χαμάς.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ισραηλινός διπλωμάτης πρόκειται για τον Ιτάι, την Χαντάρ Μπερδισέφσκι και τα δύο παιδιά τους. Σημείωσε πως οι δυο τους είχαν δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους για να απομακρύνουν τα παιδιά τους μετά την επίθεση της Χαμάς.

Μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, έκρυψαν τα παιδιά σε ασφαλές καταφύγιο. Οι ίδιοι έμειναν να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Ο διπλωμάτης είπε ότι το ζευγάρι των 30χρονων «πολέμησε γενναία» πριν πέσει νεκρό από τα πυρά των ενόπλων.

Ευτυχώς οι άνδρες της Χαμάς δεν κατάφεραν να βρουν τα δύο παιδιά: «Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα παιδιά τους. Τα έκρυψαν σε ένα καταφύγιο πριν οι τρομοκράτες μπουν στο σπίτι τους. Ο Ιτάι και η Χαντάρ δολοφονήθηκαν βάναυσα αφού πολέμησαν γενναία απέναντι στους τρομοκράτες».

«Δύο τρομοκρατημένοι γονείς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα παιδιά τους που τώρα ορφάνεψαν. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη αυτών των ηρώων» κατέληξε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις