ΙΣΡΑΗΛ. Ο 31χρονος Ούριελ Μπόμποτ έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν ένας φίλος του του έστειλε ένα βίντεο με τον αδερφό του, τον 34χρονο Ελκάνα, μεταξύ των αιχμαλώτων στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, όταν η Χαμάς άρχισε την εισβολή της το Σάββατο.

«Η Χαμάς έπιασε τον αδερφό μου, τον αναγνώρισα. Τουλάχιστον είναι ζωντανός»

Όπως είπε: «Τον αναγνώρισα αμέσως χάρη στα ξανθά μαλλιά του και είπα: "Ω Θεέ μου! Έχουν πιάσει τον αδερφό μου"».

Το βίντεο έδειχνε τον Ελκάνα ζωντανό, να μπαίνει με τη βία σε ένα φορτηγό που κατευθυνόταν πίσω προς τη Γάζα. Υπολογίζεται πως 150 αιχμάλωτοι πιάστηκαν από τη Χαμάς το Σάββατο κατά τη διάρκεια της επίθεσής της στο Ισραήλ, το οποίο απάντησε με καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές και πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας.

Αφού είδε το βίντεο στο Σαν Φρανσίσκο, ο Ούριελ πήρε την πρώτη πτήση για την Ιερουσαλήμ προκειμένου να βρεθεί με την οικογένειά του. «Όταν συνειδητοποιήσαμε πως η Χαμάς επιτίθεται, τηλεφωνήσαμε στον Ελκάνα και είπε στη μαμά μας: "Είμαι καλά και απλώς βοηθάω τους ανθρώπους να φύγουν από εδώ"» είπε. «Ξέρω τον αδερφό μου και δεν θα άφηνε ποτέ κανέναν πίσω - και νομίζω ότι γι’ αυτό τον έπιασαν. Τουλάχιστον όμως έχουμε αυτό το βίντεο που είναι ένα σημάδι ζωής».

«Θέλω να δείξω στον κόσμο το πρόσωπό του. Θέλω να τον φέρω πίσω. Είμαστε φοβισμένοι και η μητέρα μας είναι συντετριμμένη, αλλά είναι δυνατός και ξέρω ότι θα κάνει υπομονή. Ξέρει ότι ο κόσμος παρακολουθεί. Η μητέρα μας κλαίει με λυγμούς στο κρεβάτι κρατώντας το πουκάμισό του. Έχουμε χάσει το μυαλό μας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την The Sun, ο Ελκάνα είναι παντρεμένος με παιδιά και έχει ένα παγωτατζίδικο στο Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζεται πως πάνω από 260 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ αφότου μαχητές της Χαμάς με αλεξίπτωτα πλαγιάς και ένοπλοι άνδρες με φορτηγάκια εισέβαλαν στην εκδήλωση λίγο μετά τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Περίπου 150 άτομα φέρονται να έχουν τεθεί πλέον σε ομηρία από την ομάδα, με πλάνα να δείχνουν κάποιους να μεταφέρονται πίσω στη Γάζα με αμαξίδια του γκολφ και φορτηγά. Η Χαμάς έχει χρησιμοποιήσει τους ομήρους ως μοχλό πίεσης, υποσχόμενη τη Δευτέρα πως θα εκτελεί έναν αιχμάλωτο για κάθε απροειδοποίητη αεροπορική επιδρομή σε σπίτια αμάχων στη Γάζα. Την ίδια ημέρα, η οργάνωση δήλωσε ότι είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία, έχοντας «επιτύχει τους στόχους της».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις