ΙΣΡΑΗΛ. Ο Τόμας Χαντ πέρασε δύο ημέρες ανυπομονώντας να μάθει νέα σχετικά με την κόρη του, Έμιλι, μετά την έφοδο των Παλαιστίνιων τρομοκρατών στο κιμπούτς τους γύρω στις 7 το πρωί του Σαββάτου, οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 100 ανθρώπους.

Ο πατέρας της 8χρονης Έμιλι, Τόμας Χαντ

Ο Χαντ δήλωσε ότι το κιμπούτς τους δεχόταν τα πυρά των ενόπλων της Χαμάς για περίπου 12 ώρες εκείνη την ημέρα, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν γνώριζε πού βρισκόταν ή ποια ήταν η τύχη του παιδιού του, καθώς είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της - κάτι που σπάνια έκανε.

Είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι φίλης της

Σε μια σπαρακτική συνέντευξη στο CNN, o Χαντ ξέσπασε σε δάκρυα καθώς αφηγούνταν τη στιγμή που τελικά του είπαν ότι βρέθηκε το πτώμα της κόρης του - και η αντίδρασή του ήταν ανακούφιση που δεν την είχαν απαγάγει! «Βρήκαμε την Έμιλι. Είναι νεκρή, και η απάντησή μου ήταν "ναι!". Είπα "ναι!" και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη είδηση από τις πιθανότητες που ήξερα» είπε ο Χαντ με τρεμάμενη φωνή.

«Δεν το κάνει πολύ συχνά, αλλά, δυστυχώς, εκείνο το βράδυ -Παρασκευή- πήγε να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της» αφηγήθηκε ο Χαντ.

Το επόμενο πρωί το κιμπούτς δέχτηκε επίθεση. Ο Χαντ περιέγραψε πώς αισθανόταν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας: «Σκέφτηκα πως ο στρατός θα ερχόταν σύντομα. Απλώς έπρεπε να κρατηθώ λίγο ακόμα, και ακόμα περισσότερο, και ακόμα περισσότερο».

Η 8χρονη Έμιλι

«Ο θάνατός της ήταν ευλογία» -Γιατί ανακουφίστηκε που η κόρη του σκοτώθηκε από τη Χαμάς αντί να απαχθεί

Αργότερα, όταν ο Χαντ ενημερώθηκε για τη δολοφονία της κόρης του, όπως αναφέρθηκε, η αντίδρασή του ήταν απλώς να πει «ναι!». «Αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή είδηση που θα μπορούσα να μάθω» είπε με δάκρυα στα μάτια. «Ήταν είτε νεκρή, είτε στη Γάζα. Και αυτό που κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα είναι χειρότερο από τον θάνατο», ανέφερε.

«Δεν θα είχαν φαγητό, ούτε νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με -ένας θεός ξέρει- πόσους ανθρώπους. Και τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Έτσι, ο θάνατός της ήταν μια ευλογία. Μια απόλυτη ευλογία», συνέχισε.

Πέρα από τους περίπου 1.200 Ισραηλινούς που η Χαμάς σκότωσε το Σαββατοκύριακο, οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες απήγαγαν δεκάδες Ισραηλινούς, των οποίων η κατάσταση και η τύχη παραμένουν άγνωστες. Οι πράκτορες της Χαμάς διέπραξαν αδιανόητες πράξεις βίας εναντίον αθώων Ισραηλινών, μεταξύ των οποίων βιασμοί και σύρσιμο στους δρόμους των σωμάτων γυναικών και κοριτσιών, κάψιμο οικογενειών ζωντανών και, σύμφωνα με δημοσιογράφους διεθνών πρακτορείων, αποκεφαλισμοί μωρών.

Την Τρίτη, η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη μετέφερε δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ένα συνεργείο του Fox News, στο Be’eri, το οποίο απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γάζα. Το κιμπούτς ήταν, μέχρι το Σάββατο, γνωστό ως μια καλλιτεχνική και αγροτική κοινότητα 1.200 ανθρώπων.
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν το μέρος, η μυρωδιά του αίματος και του θανάτου ήταν αποκρουστική.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις