ΙΣΡΑΗΛ. Ένα όμορφο κορίτσι γεμάτο όνειρα, μόλις 23 χρονών που λάτρευε τα ταξίδια, τους φίλους και τη μουσική.

Πήγε στο φεστιβάλ Supernova για να διασκεδάσει και δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη Χαμάς.

«Έτρεχε να σωθεί. Λένε ότι την πυροβόλησαν πισώπλατα. Ξέρω ότι κρύφτηκε σε ένα καταφύγιο μαζί με άλλα 30 άτομα και τους σκότωσαν όλους», περιέγραψε φίλος της 23χρονης.

Πρόκειται για την ελληνικής καταγωγής Έντεν Μπεν Ρουμπί, που επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη όπου ζούσαν μόνιμα οι παππούδες της.

«Από το δημοτικό γνωριζόμασταν από την εβραϊκή κατασκήνωση. Ερχόταν κάθε καλοκαίρι γιατί οι παππούδες είναι στην Θεσσαλονίκη. Ήταν ό,τι πιο γλυκό και καλό έχω γνωρίσει. Γεμάτο ζωή, όλη την ώρα ταξίδευε. Ήταν πάρα πολύ γλυκιά και καλή» είπε φίλη της 23χρονης.

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τη βαρβαρότητα με την οποία οι τρομοκράτες της Χαμάς εκτέλεσαν εν ψυχρώ νέους και νέες, άμαχο πληθυσμό που βρίσκονταν σε μια γιορτή της ζωής και μουσικής.

«Εμένα αυτές οι εικόνες μου θυμίζουν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και Ναζί και όλα αυτά που έκαναν στους Εβραίους τότε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται», σχολίασε φίλη της 23χρονης.

Απόγονος πολυπαθής εβραϊκής οικογένειας

Χτες το βράδυ η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έκανε γνωστή την άγρια δολοφονία της όμορφης Έντεν που από μικρή πήγαινε στην Εβραϊκή κατασκήνωση στο Λιτόχωρο.

«Τα καλοκαίρια κάθε χρόνο ερχόταν και πρόσφατα είχε έρθει. Ταξίδευε πάρα πολύ και τώρα μετά τον στρατό», ανέφερε φίλη της 23χρονης.

Μόλις είχε ολοκληρώσει την διετή θητεία της στον στρατό πίσω στο Ισραήλ και μαζί με φίλους πήγε σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά event της χρονιάς. Στο φεστιβάλ Supernova εκεί όπου σφαγιάστηκαν δεκάδες νέα παιδιά.

Λάτρευε τα ταξίδια

Το πανέμορφο αυτό κορίτσι με τα εντυπωσιακά μαλλιά, τα εκφραστικά μάτια και το λαμπερό χαμόγελο ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχο με έφεση στη ζωγραφική, τα τατουάζ και την street art.

Λάτρευε τα ταξίδια. Από την Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ μέχρι την Ινδία την Ταϊλάνδη και το Μεξικό. Ήθελε να γυρίσει όλον τον κόσμο λένε στο Live News οι Έλληνες φίλοι της καθώς όπου και να πήγαινε έκανε αμέσως παρέες.

«Ήταν δραστήριο. Ευχάριστο, ήταν παιδί της παρέας», σημείωσε για της 23χονη φίλη της.

Η βάση της ήταν το Τελ Αβίβ εκεί όπου εργαζόταν σε εμπορικό κέντρο για να μαζεύει λεφτά για το επόμενο ταξίδι. «Μόλις έμαθα για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Φεστιβάλ άρχισα να την καλώ ασταμάτητα. Προσευχόμουν να ήταν έστω μέσα σε κάποιο χειρουργείο» λέει αποκλειστικά στο Live news ένας φίλος της και συγκλονίζει.

«Τις πρώτες δύο μέρες – επειδή ακόμα έβρισκαν ανθρώπους από το πάρτι ζωντανούς – έλεγα ότι η καλύτερη περίπτωση είναι να κρύβεται, να έχει χάσει το κινητό της και να μην μπορεί να έρθει σε επικοινωνία. Και η δεύτερη καλύτερη περίπτωση θα ήταν να βρίσκεται σε ένα χειρουργείο».

Η 23χρονη Έντεν όμως σφαγιάστηκε όπως άλλα 260 παιδιά εκείνο το πρωινό. Πυροβολήθηκε πισώπλατα από πάνοπλους άντρες που είχαν αυτοσκοπό να σκοτώσουν τη χαρά και να σπείρουν τον θάνατο.

«Μέσα στην τρέλα, μέσα στην ενέργεια. Ένα χαρούμενο παιδί. Το ζούσε, το διασκέδαζε. Πήγαινε παντού και της έλεγε συνέχεια ”να πάμε, να πάμε, να πάμε μαζί. Πάρε με”», κατέληξε ο φίλος της 23χρονης.

Η κηδεία της τελέστηκε σε βαρύ κλίμα χτες το απόγευμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις