ΒΟΣΤΩΝΗ. Είναι μακρύς ο δρόμος από τη Σπάρτη στη Βοστώνη, αλλά ο Γιώργος Σακελλάρης (George Sakellaris), Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ενεργειακών λύσεων Ameresco με έδρα τη Μασαχουσέτη, δεν έχει ξεχάσει ότι δούλευε στο αγρόκτημα των γονιών του στην Ελλάδα στα 18 του χρόνια για να έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης, βρήκε δουλειά στην New England Electric και ανελίχθη, ενώ συνέχιζε τις σπουδές του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της σχολής για την πορεία του.

Επέστρεψε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στην Αθήνα, για το παγκόσμιο φόρουμ ηγεσίας του κολεγίου για να μιλήσει σε αποφοίτους και ηγέτες και να τους ωθήσει να επιτύχουν και αυτοί. «Προκαλέστε το σύστημα. Βρείτε κάτι που σας αρέσει και αν έχετε το πάθος γι’ αυτό και την αποφασιστικότητα να πετύχετε, θα το καταφέρετε», είπε, «γιατί σε κάθε επιχείρηση θα υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Το πώς θα αντιμετωπίσετε τις πτώσεις είναι αυτό που, μερικές φορές, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία», πρόσθεσε.

Η Νταϊάν Νισιγκάγια ΜακΓκίλιβρεϊ (Diane Nishigaya MacGillivray), Αντιπρόεδρος του Northeastern για την Προώθηση του Πανεπιστημίου, σημείωσε ότι το κολέγιο έχει θεμέλια στην ελληνική κοινότητα, αναφερόμενη σε ονόματα όπως ο Γιώργος Καριώτης (George Kariotis), οι Κώστας και Γιώργος Μπεχράκης (Kostas and George Behrakis) που κοσμούν τα κτίρια της πανεπιστημιούπολης στη Βοστώνη και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις