ΚΟΣΜΟΣ. Ένα Boeing 747, που εκτελούσε πτήση cargo, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο από το οποίο είχε απογειωθεί, εξαιτίας ενός αλόγου, που προκάλεσε χάος στη πτήση.

Το αεροπλάνο της Air Atlanta Icelandic απογειώθηκε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Βέλγιο, την περασμένη Πέμπτη. Όμως, έπειτα από περίπου 90 λεπτά έκανε αναστροφή καθώς- άγνωστο πώς- ένα άλογο κατάφερε να αποδράσει από τον χώρο μέσα στον οποίο μεταφερόταν, την ώρα που το αεροπλάνο βρισκόταν στα 30.000 πόδια (9,144 μέτρα).

«Έχουμε ένα ζωντανό ζώο, ένα άλογο, στο αεροπλάνο. Το άλογο κατάφερε να αποδράσει. Δεν μπορούμε να το ασφαλίσουμε», είπε ο πιλότος της πτήσης 4592 στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου JFK, από το οποίο είχε απογειωθεί νωρίτερα το Boeing 747.

Ο πιλότος ενημέρωσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πως δεν υπήρχε πρόβλημα με το αεροπλάνο, αλλά υπήρχε ανησυχία καθώς το άλογο ήταν ελεύθερο. Έτσι, επέστρεψε στο αεροδρόμιο και ζήτησε να τους περιμένει κτηνίατρος κατά την άφιξη.

Προκειμένου να προσγειώσει το αεροπλάνο, ο πιλότος αναγκάστηκε να ρίξει 20 τόνους καυσίμων. Όταν το Boeing 747 επέστρεψε στο αεροδρόμιο, το άλογο παρέμενε ελεύθερο.

H πτήση απογειώθηκε αργότερα την ίδια ημέρα και έφτασε στο αεροδρόμιο της Λιέγης το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το FlightRadar24. Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί μεταφερόταν το άλογο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις