ΙΤΑΛΙΑ. Ελεύθερος αφέθηκε 31χρονος δολοφόνος ο οποίος είχε καταδικαστεί επειδή μαχαίρωσε τη φίλη του 57 φορές μετά από καυγά επειδή άφησε «πολλά ψίχουλα» στο κρεβάτι. Ο λόγος που βγήκε από τη φυλακή είναι ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα αδυνατίσματος, ενώ βρίσκεται μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ο Dimitri Fricano, από την Biella της βόρειας Ιταλίας, σκότωσε την Erika Preti, 28 ετών, ενώ το ζευγάρι έκανε διακοπές στη Σαρδηνία το 2017. Αλλά παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος καταδικάστηκε σε 30 χρόνια πίσω από τα κάγκελα για την επίθεση, ένας δικαστής έκρινε ότι είναι «ασυμβίβαστος με το καθεστώς της φυλακής» και θα πρέπει να βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό αντί αυτού.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο δολοφόνος ήταν 117 κιλά το 2019, αλλά πήρε γρήγορα βάρος όσο βρισκόταν στη φυλακή. Το προσωπικό της φυλακής δήλωσε ότι ήταν τόσο βαρύς που χρειάζεται αναπηρικό καροτσάκι ή πατερίτσες για να μετακινηθεί και χρειάζεται ένα επίπεδο φροντίδας που δεν μπορούν να του παρέχουν, όπως άκουσε το δικαστήριο επιτήρησης του Τορίνο.

Αυτό σημαίνει ότι θα αποφυλακιστεί μετά από μόλις ένα χρόνο, επειδή οι καθυστερήσεις στη δίκη κατά τη διάρκεια του Covid είχαν ως αποτέλεσμα να μην καταδικαστεί πριν από το 2022. Αν και ο Fricano ισχυρίστηκε αρχικά ότι η Erika είχε σκοτωθεί από ληστές, αργότερα παραδέχτηκε: «Με προσέβαλε για το ψωμί και στη συνέχεια με χτύπησε στο κεφάλι. Έτσι τη σκότωσα».

Η ομάδα υπεράσπισής του δήλωσε ότι ο πελάτης τους παλεύει με μια σειρά προβλημάτων, όπως το σύνδρομο αγχώδους-καταθλιπτικής βουλιμίας, διαταραχή προσωπικότητας και άπνοια ύπνου. Οι γιατροί υποστήριξαν ότι διατρέχει τόσο υψηλό κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων που πρέπει να τρώει μια προσαρμοσμένη διατροφή που δεν μπορεί να μαγειρευτεί όσο βρίσκεται στο κελί του.

Η συντετριμμένη οικογένεια της Erika είναι οργισμένη με την απόφαση και ο πατέρας της Fabrizio Preti δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Corriere della Sera ότι ακόμη και οι ισχυροί γκάνγκστερ δεν τυγχάνουν τόσο καλής μεταχείρισης στη φυλακή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις