ΚΟΣΜΟΣ. Πώς μοιάζει να ανοίγεις κάθε πρωί την πόρτα του σπιτιού σου και να βλέπεις βουνά χιονιού και δεκάδες πιγκουίνους;

Αυτή είναι η καθημερινότητα της ομάδας που κάθε χρόνο περνά πέντε μήνες στην Ανταρκτική, διευθύνοντας το πιο απομακρυσμένο ταχυδρομείο του κόσμου και φροντίζοντας πιγκουίνους.

Κάθε χρόνο το UK Antarctic Heritage Trust λαμβάνει εκατοντάδες αιτήσεις ανθρώπων που επιθυμούν να δουλέψουν στη βάση Port Lockroy, λαμβάνοντας και επαναπροωθώντας επιστολές και καταμετρώντας τους πιγκουίνους της περιοχής.

Το heritage trust έχει την έδρα του στο Κέιμπριτζ και διαχειρίζεται 6 ιστορικά κτήρια στην περιοχή. Το Port Lockroy αποτελεί τη βρετανική βάση στην Ανταρκτική και βρίσκεται στο νησί Goudier.

Οι εποχιακοί ταχυδρόμοι έχουν, μάλιστα, περισσότερη δουλειά από όση φαντάζεστε: υπό κανονικές συνθήκες, η περιοχή έχει περίπου 18.000 τουρίστες από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, που επισκέπτονται την Ανταρκτική τους "καλοκαιρινούς" της μήνες.

https://www.instagram.com/p/CzWNh8HuUs-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όσοι προσλαμβάνονται στο Port Lockroy, εκτός από το ταχυδρομείο, διαχειρίζονται και το gift shop, ενώ μένουν όλοι μαζί, και πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ακραίες θερμοκρασίες αλλά και απερίγραπτη ομορφιά.

https://www.instagram.com/p/CysLSIdNvZV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
https://www.instagram.com/reel/CyLmp9QAp0q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή: bovary.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις