ΡΩΣΙΑ. Οι κάμερες κατέγραψαν την τρομακτική στιγμή που ένας άντρας ντυμένος «Άγιος Βασίλης» γλίστρησε και έπεσε στο κενό από 24όροφο κτίριο στο Chelyabinsk, στη δυτική Ρωσία.

Στα πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόσμου φαίνεται ο «Άγιος Βασίλης» να προσπαθεί να κατέβει στο κτίριο με σχοινιά για να χαιρετήσει τα παιδιά που βρίσκονταν στον δρόμο.

Μέχρι τελευταία στιγμή νόμιζα ότι ήταν φάρσα. Στην αρχή δεν υπήρχε καμία υποψία ότι επρόκειτο για τραγωδία.

Η παράσταση όμως κατέληξε σε τραγωδία όταν ο ορειβάτης, που φωτιζόταν από προβολείς, έχασε το κράτημά του και έπεσε στο κενό από ύψος 240 ποδιών.

Ο «Άγιος Βασίλης» φέρεται να ήταν έμπειρος ορειβάτης, με τις αναφορές να κάνουν λόγο πως μπέρδεψε τα σχοινιά ασφαλείας με αποτέλεσμα την τραγική πτώση του στο κενό.

Ο άτυχος άντρας, που οι αναφορές θέλουν να ήταν μεταξύ 25 και 35 ετών, προσγειώθηκε σε μια χιονισμένη κατασκευή στον πρώτο όροφο.

Αρχικά οι θεατές θεώρησαν ότι η πτώση του στο κενό ήταν μέρος του act και δεν κατάλαβαν την τραγωδία στην οποία είχαν γίνει μάρτυρες.

Μεταξύ αυτών που παρακολουθούσαν ήταν η σύζυγος και το μικρό του παιδί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επικαλείται η MailOnline.

Σοκαρισμένοι οι θεατές

«Ο γιος μου δεν κατάλαβε τίποτα. Άλλοι κατάλαβαν και έφυγαν σε πανικό. Όλοι οι γονείς φυσικά είναι σε σοκ» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Όλοι διασκέδαζαν και κανείς δεν μπορούσε καν να σκεφτεί ότι θα συνέβαινε αυτό», σημείωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

«Μέχρι τελευταία στιγμή νόμιζα ότι ήταν φάρσα. Στην αρχή δεν υπήρχε καμία υποψία ότι επρόκειτο για τραγωδία» ανέφερε χαρακτηριστικά άλλος μάρτυρας.

Η εταιρεία για την οποία εργαζόταν ο «Άγιος Βασίλης» και διοργάνωσε την εκδήλωση ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και ανέφερε ότι ο άτυχος άντρας ήταν «έμπειρος ειδικός».

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε την αστυνομία να κατανοήσει τους λόγους και να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο».

Οι ρωσικές αρχές ελέγχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις συνθήκες της τραγωδίας και πιθανή παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις