ΚΟΣΜΟΣ. Η Mikhaila Peterson, podcaster και blogger, προκάλεσε πρόσφατα ίντριγκα και συζήτηση με την αντισυμβατική διατροφική της προσέγγιση κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τον Piers Morgan. Η Mikhaila, κόρη του διάσημου Καναδού ψυχολόγου Jordan Peterson, πιστώνει μια δίαιτα που βασίζεται σε όλα τα βασικά συστατικά για τη δραματική βελτίωση της υγείας της. Η αγωγή της, την οποία ονομάζει «δίαιτα των λιονταριών», αποτελείται κυρίως από προϊόντα βοδινού κρέατος, από κόκκινο κρέας και κιμά μέχρι περιστασιακές παρασπονδίες όπως η σούπα με μπριζόλα.

Το ταξίδι της Mikhaila προς αυτή τη μοναδική δίαιτα ξεκίνησε ως απάντηση στον αγώνα της με τη νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, τη χρόνια κόπωση, την κατάθλιψη και τις δερματικές διαταραχές. Οι προκλήσεις για την υγεία της ήταν τόσο σοβαρές που στα 17 της υποβλήθηκε σε δύο αντικαταστάσεις αρθρώσεων και αντιμετώπισε ένα μέλλον εξαρτώμενο από το Adderall και τα φάρμακα SSRI για την κατάθλιψη. Ωστόσο, στα 31 της, μετά από 15 χρόνια μάχης με αυτά τα προβλήματα υγείας, η Mikhaila αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο της υγείας της.

Σε μια ειλικρινή συζήτηση με τον Piers Morgan, η Mikhaila μοιράστηκε τα κίνητρά της πίσω από αυτή τη δραστική αλλαγή διατροφής. Εξήγησε: «Όταν ήμουν 22 ετών, συνειδητοποίησα ότι αν έχεις προβλήματα στη ζωή σου κανείς άλλος εκτός από εσένα δεν πρόκειται να τα διορθώσει». Αυτή η συνειδητοποίηση την οδήγησε να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις εκτός της παραδοσιακής ιατρικής κοινότητας, η οποία ένιωθε ότι είχε αποτύχει να της προσφέρει ανακούφιση.

Η επιδίωξη της Mikhaila για υγεία την οδήγησε να εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα σπουδών βιοϊατρικής, αν και αργότερα το εγκατέλειψε. Τελικά βρήκε παρηγοριά σε μια δίαιτα που αποτελείται αποκλειστικά από κρέας, η οποία πιστεύει ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της υγείας της και στην αυξανόμενη παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν ρωτήθηκε από τον Piers Morgan σχετικά με την καθημερινή της διατροφή, η Mikhaila περιέγραψε λεπτομερώς τη ρουτίνα της, καταναλώνοντας μπριζόλα για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, ενσωματώνοντας σπάνια φρούτα, λαχανικά ή σάλτσες. Αυτή η αυστηρή τήρηση της «δίαιτας των λιονταριών» έχει διαρκέσει εντυπωσιακά έξι χρόνια.

Το διατροφικό ταξίδι της Mikhaila Peterson αποτελεί μια απόδειξη για το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν τα άτομα για να βρουν ανακούφιση από χρόνια προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις