ΚΟΣΜΟΣ. Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος θέλει να μιμηθεί ένα γνήσιο Σπαρτιάτη, ακόμα και εικονικά – κινηματογραφικά, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο.

Χάρη στη δουλειά που έριξε ο Τζέραρντ Μπάτλερ πάνω στο σώμα του, αλλά και την οπτική του σκηνοθέτη Ζακ Σνάιντερ, η ταινία «300» έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες του 2007. Ωστόσο, γυρνώντας πίσω τον χρόνο, ο πρωταγωνιστής της ταινίας λέει ότι το αποτέλεσμα δεν ήρθε χωρίς τίμημα.

«Με κάποιους τρόπους κατέστρεψα το σώμα μου, αλλά έδειχνα φοβερά όταν το έκανα», δήλωσε πρόσφατα ο Μπάτλερ στο Hollywood Reporter όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη σωματική κατάσταση, στην οποία έπρεπε να φτάσει προκειμένου να υποδυθεί τον βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα.

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός αποκάλυψε ότι γυμναζόταν έξι ώρες την ημέρα για να προετοιμαστεί για τον ρόλο που τον έκανε διάσημο. Αυτό περιλάμβανε δύο ώρες CrossFit, δύο ώρες bodybuilding και άλλες δύο ώρες εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες.

Η ταινία έκανε συνολικές εισπράξεις πάνω από 456 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, αλλά ο Μπάτλερ παραδέχεται ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν ήταν σίγουρος ότι η ταινία θα έβγαινε καλή.

«Υπήρχαν φορές που περπατούσα με την κόκκινη μπέρτα και τα μικρά δερμάτινα εσώρουχα και κάποιος δείχνοντας το κενό έλεγε: «Κοιτάξτε! Ένα φλεγόμενο χωριό!», υπενθύμισε ο Μπάτλερ αναφερόμενος στην πράσινη οθόνη που μετέτρεπε το ... τίποτα σε επικές σκηνές μάχης μέσω CGI στο post-production.

«Θυμάμαι να σκέφτομαι: «Ω Θεέ μου. Αυτή η ταινία θα πατώσει»», συμπλήρωσε ο ίδιος. Όμως, το κοινό αποφάσισε διαφορετικά και ο Μπάτλερ έγινε σταρ.

Βλέπετε θρύλοι όπως αυτοί της Αρχαίας Σπάρτης και Ιστορίες όπως αυτή της Μάχης των Θερμοπυλών θα είναι αιωνίως ασυναγώνιστα ύψη και κατορθώματα!