ΣΠΑΡΤΗ. Την περιοδεύουσα έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», παρουσιάζει την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, η «ARTOGETHER-Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία» σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η Έκθεση και σε τι απαντά

Η έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» έρχεται να δώσει τη δική της απάντηση στο ερώτημα, «Πώς θα ήταν αν η τέχνη ταξίδευε ελεύθερα πέρα από συμβάσεις, προκαταλήψεις, όρια και εμπόδια;».

«Τα έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέγονται με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα πρώτα. Στόχος αυτής της γόνιμης προσέγγισης είναι να προβληθεί ευρέως το έργο καλλιτεχνών με αναπηρία, η ισότιμη καλλιτεχνική δημιουργία ατόμων με και χωρίς αναπηρία, καθώς και η μεταξύ τους συνεργασία.

Παρουσιάστηκε για 1η φορά στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια “ταξίδεψε” στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο, και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα».

Συλλεκτικό Λεύκωμα

Την έκθεση συνοδεύει το συλλεκτικό λεύκωμα «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», το οποίο εκδόθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στις σελίδες του αποτυπώνονται τα έργα, τα χειρόγραφα και οι σκέψεις των δημιουργών.

Συντονισμός προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Κόνιαρης, Σοφία Χρυσαφοπούλου

Διάρκεια έκθεσης: 9 έως 21 Ιουνίου 2021

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης,10:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη

Όλοι οι χώροι του Mουσείου είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα και χρήστες αμαξιδίων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις