ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ρίχνει αυλαία αυτήν την Κυριακή 4 Ιουλίου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας (Αριστοδήμου 119) μετά από ένα 16ήμερο πρόγραμμα καθημερινών προβολών, σεμιναρίων και παράλληλων εκδηλώσεων.

Πέφτει, λοιπόν, η αυλαία του Φεστιβάλ, στο κομμάτι που αφορά την πόλη της Καλαμάτας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ συνεχίζεται με επιτυχία στις άλλες πόλεις του δικτύου!

Σε μία τελετή λήξης που επιφυλάσσει εκπλήξεις!

Τελετή Λήξης - 21:00

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, στον αναμορφωμένο χώρο του πατινάζ, εκεί όπου γίνονται καθημερινά οι προβολές των ντοκιμαντέρ.

Απονομή Βραβείων

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την απονομή των βραβείων.

Η τριμελής διεθνής επιτροπή για τα Βραβεία Ισότητας που απαρτίζεται από τους Laura Cini (Ιταλία–Σκηνοθέτις), Anne Kjersti Bjørn (Νορβηγία-Σκηνοθέτις) και Παναγιώτη Ευαγγελίδη (Ελλάδα-Σεναριογράφος/Σκηνοθέτης), βρίσκεται στην Καλαμάτα και θα απονείμει τα βραβεία.

Ο Τάσος Μπουλμέτης

Ο γνωστός και πολύ αγαπητός από τις ταινίες του σκηνοθέτης, Τάσος Μπουλμέτης (Πολίτικη Κουζίνα, Νοτιάς, 1968) θα είναι παρών και θα απονείμει το Βραβείο «Διεκδικώντας την Ελευθερία» που ψήφισε Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από Φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο συνεργασίας του Φεστιβάλ με το τμήμα.

Υπεύθυνη Σπουδών και Πρόεδρος είναι η κα Αγγελική Σπυροπούλου.

Επίσης θα δοθεί το Βραβείο Κοινού Καλύτερου Ντοκιμαντέρ της φετινής 7ης διοργάνωσης, που αναδείχτηκε έπειτα από ψηφιακή ψηφοφορία του διαδικτυακού κοινού του Φεστιβάλ.

Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

Στη συνέχεια της βραδιάς θα προβληθεί το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κατά την διάρκεια του σεμιναρίου της Ιταλίδας σκηνοθέτιδος, Tekla Taidelli, ιδρύτριας του Σχολείου Κινηματογράφου Δρόμου (Street Cinema School),

Το σεμινάριο έγινε πάνω στην θεματική του Φεστιβάλ «Διεκδικώντας την Ελευθερία» με έμπνευση από το ποίημα του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, «Ποίηση σε σχήμα τριαντάφυλλου»,

στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Προβολή της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη, «Ο Νοτιάς»

Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη «Ο Νοτιάς», στο πλαίσιο της δράσης «Σινεμά ο Σταθμός», που υλοποιείται υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με αρωγούς τον ΟΣΕ και την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Στη συγκεκριμένη δράση οι παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα και Μεσολόγγι ζωντανεύουν ξανά, για ένα μόνο βράδυ, και μετατρέπονται στο θερινό σινεμά «Ο Σταθμός», προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες από τον σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο.

H επιλογή των πόλεων έγινε με βάση τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στο ιστορικό γεγονός της Επανάστασης του 1821.

Καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει διερμηνεία στη Νοηματική.

Βραβείο Σπάρτης Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Στις 25 Ιουλίου, στη Σπάρτη, θα δοθεί το Βραβείο Σπάρτης Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, που υιοθετήθηκε από τον Δήμο και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο του Δήμου.

Η Κριτική Επιτροπή που θα απονείμει το εν λόγω βραβείο αποτελείται από τους Ελένη Αλεξανδράκη (σκηνοθέτις), Ρόμπι Εκσιέλ (δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου) και Κωνσταντίνο Μπλάθρα (δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου).

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ συνεχίζεται έως τις 28 Ιουλίου, σε επίσης ανοιχτούς χώρους σε άλλες 10 πόλεις που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση και είναι, η Σπάρτη, η Πάτρα, το Γύθειο, το Ξυλόκαστρο, η Αμαλιάδα, η Ακράτα, η Δημητσάνα, η Στυμφαλία, το Λεβίδι και το Δερβένι.

Info:

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το πρόγραμμα των προβολών στις άλλες πόλεις του δικτύου, επισκεφθείτε:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), σε συνδιοργάνωση με τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου καθώς και με τους Δήμους Καλαμάτας, Σπάρτης, Ήλιδας και Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3, η ΕΡΤ Καλαμάτας και η Βουλή Τηλεόραση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις