ΒΑΜΒΑΚΟΥ. «Μια ... σπορά κι έναν καιρό», σε ένα «παράξενο βουνό», τον Πάρνωνα, υπήρχε ένα παιδί αλλιώτικο από τα άλλα. Ζούσε στη Βαμβακού, ένα χωριό που αναβίωνε και κάθε φορά που οι γονείς του τον ρωτούσαν τι θα γίνει όταν μεγαλώσει, εκείνος απαντούσε, «συλλέκτης εμπειριών».

Τι ακριβώς εννοούσε; Μήπως είχε πολύ τολμηρή φαντασία; Όλα ξεκαθάρισαν όταν ο μικρός έγραψε μια έκθεση για το φετινό καλοκαίρι, με θέμα «Το καλοκαίρι που ονειρεύεσαι». Τα όνειρα του πιτσιρικά και όσες εμπειρίες περιέγραφε δεν ήταν φαντασία, αλλά το πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει η Vamvakou Revival τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στη Βαμβακού Λακωνίας, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Όνειρα θερινής νυκτός

«Ονειρεύομαι ένα καλοκαίρι στη Βαμβακού γεμάτο δραστηριότητες! Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αφού, βέβαια, τελείωσε η σχολική χρονιά που τόσο με ταλαιπώρησε λόγω της πανδημίας και της αναγκαστικής τηλεκπαίδευσης, θέλω να βλέπω επισκέπτες στο χωριό από όλα τα μέρη του κόσμου, να απολαμβάνουν τη φιλοξενία στον ξενώνα “Ρούγα της Βαμβακούς” και τις παραδοσιακές γεύσεις στο εστιατόριο - καφέ “Βουρέικο”, να ανακαλύπτουν τα μονοπάτια της περιοχής, είτε με πεζοπορίες είτε με ηλεκτρικά ποδήλατα, να περιηγούνται στα σοκάκια, να παίζουν στην παιδική χαρά και να ξαποσταίνουν στον μεγάλο πλάτανο της πλατείας, δίπλα από την επιβλητική εκκλησία.

Ονειρεύομαι ένα καλοκαίρι στη Βαμβακού γεμάτο εκδηλώσεις και προγράμματα.

Κάθε Σαββατοκύριακο, στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) θέλω να μετρώ τα άστρα, συμμετέχοντας σε αστροπαρατήρηση με την Αναστασία - Φιόρη Μεταλληνού, Αστροφυσικό (3/7), να μαθαίνω Ρομποτική από την ομάδα Robot-fun της Nokia Hellas, παίρνοντας μέρος σε εργαστήρια (11/7), να κάνω πειράματα με τη Έλενα Παλούμπα, Χημικό (18/7 & 29/8), να εξερευνώ τη Μηχανική με τη Δώρα Κουρκούλη, Φυσικό (4/7 & 22/8), και να ζωντανεύω εικόνες, ανακαλύπτοντας το Animation (26-30/7).

Θέλω να παρακολουθήσω το «La La Land» στο θερινό σινεμά του σχολείου του χωριού (17/7), θεατρικές παραστάσεις από την ΕΘΟΛ (1/8) και Καραγκιόζη τον Ηλία Καρελλά (8/8), πρωτότυπες μουσικές εκδηλώσεις – παρουσιάσεις στον κήπο του σχολείου με την Νικολέττα Λέκκα και τη Μαρία Παπαγεωργίου (10/7), το μουσικό σχήμα «Γραμμές» (13/8) και το Όρος Ensemble (21/8 & 28/8), να συμμετέχω σε σεμινάρια υφαντικής με την Κατερίνα Σαμαρά (25/7) και να γνωρίσω τις δυνατότητες του πηλού με τη Μαρία Παινέση (24/07).

Δεν θέλω να χάσω ούτε λεπτό από τα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τη μουσική με το Όρος Ensemble (14/08), το θέατρο με την Ελένη Ζαχοπούλου (10/7), τη Φλώρα Καλομοίρη (31/7 & 21/8) και τον Γιώργο Κούμαρη (21/8), αλλά και τη φύση μέσα από τα προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος (17/7), καθώς και με οδηγό την Παρέα του Δάσους (6 - 8/8).

Δεν θέλω να λείψω στιγμή από τη δημιουργική απασχόληση και τα περιηγητικά προγράμματα με θέμα το χωριό και την ύπαιθρο (1/8 & 28/8) και φυσικά θέλω να ζήσω κάθε δευτερόλεπτο ποδοσφαιρικής δράσης στο Vamvakou Juventus Day Εxperience πλάι στους καλύτερους προπονητές της Juventus Academy Athens (26-30/7)».

«Επισκεφθείτε το www.vamvakourevival.org, και θα καταλάβετε», σχολίασε χαμογελώντας ο μικρός και συμπλήρωσε, «Σας περιμένω αυτό το καλοκαίρι στη Βαμβακού να τα ζήσουμε όλα αυτά μαζί. Καλό Καλοκαίρι!».

Info

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις