ΕΛΛΑΔΑ. Πλήρως ανακαινισμένη, η θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, «Χριστίνα», ξαναβγήκε στη θάλασσα και μάλιστα κέντρισε τα βλέμματα των λουομένων στις ακτές της Μονεμβασιάς και τις παραλίες του Μαραθίου.

Η θαλαμηγός είναι διαθέσιμη για κρουαζιέρες σε όλη τη Μεσόγειο αυτό το καλοκαίρι, με τη μίσθωση για μία εβδομάδα να ανέρχεται στο ποσό των 630.000 ευρώ! Το σκάφος, που πλέον έχει μετονομαστεί σε «Christina O», μισθώνεται από την εταιρεία Morley Yachts.

Επιφανείς πολιτικοί, επιχειρηματίες, ηθοποιοί του Χόλιγουντ έχουν ταξιδέψει με τη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση, που αρχικά ήταν φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού του Καναδά, συμμετέχοντας μάλιστα σε επιχειρήσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Έλληνας μεγιστάνας αγόρασε το σκάφος όταν πια αυτό είχε παροπλιστεί και ξόδεψε -με συντηρητικές προβλέψεις- 4 εκατομμύρια ευρώ για να το μετατρέψει σε μια πολυτελή θαλαμηγό.

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, στενός φίλος του Ωνάση, είχε ταξιδέψει με το «Χριστίνα» επτά φορές, ενώ και ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι είχε απολαύσει τις πολυτέλειες του πλωτού παλατιού, με τη χήρα του, Τζάκι, να παντρεύεται αργότερα τον Έλληνα μεγιστάνα. Το σκάφος είχε φιλοξενήσει επίσης τους αστέρες του κινηματογράφου Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον, αφότου είχαν χωρίσει, ενώ ακόμα και η ρομαντική σχέση του Ωνάση με τη Μαρία Κάλλας ξεκίνησε στη θαλαμηγό.

Πιο πρόσφατα, το 2019, το σούπερ μόντελ Χάιντι Κλουμ πραγματοποίησε εκεί τον γάμο της με τον Τομ Κάουλιτς, καθώς και τη γαμήλια δεξίωση.

Ακόμα και σήμερα, 78 χρόνια μετά την κατασκευή του, το «Christina O» είναι το 45ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο. Μπορεί να φιλοξενήσει 34 άτομα σε 17 καμπίνες και να ταξιδέψει με 157 επιβάτες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις