ΜΑΝΗ. Η Μυρτάλη, εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, μεταφέρεται στο νοσοκομείο και δίνει μάχη για τη ζωή της. Επιπλέον, ο Στάθης παίρνει το όπλο του και απειλεί να σκοτώσει τον Φίλιππο.

Η Μυρτάλη και ο Στέφανος αποφασίζουν, να δώσουν ακόμη μία ευκαιρία στη σχέση τους. Αυτή τη φορά, με την υπόσχεση ότι θα αφήσουν πίσω τον εγωισμό αλλά και την επιπολαιότητα τους. Κι ενώ το ζευγάρι διανύει μία ιδιαίτερα όμορφη περίοδο στη ζωή του, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ. Η Μυρτάλη έχει ένα σοβαρό θέμα με την υγεία της. Όπως θα δούμε αμελεί την υγεία της και παθαίνει πνευμονία. Μένει στο σπίτι και προσέχει παραπάνω, ενώ ο Στέφανος, παρατάει τα πάντα και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της.

Ο ίδιος, ενημερώνει την Αντιγόνη και εκείνη τον καθοδηγεί για το τι πρέπει να κάνει η κοπέλα για να μην μπει στο νοσοκομείο. Ωστόσο, κάθε μέρα που περνάει η υγεία της Μυρτάλης επιδεινώνεται. Τότε ο Στέφανος, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Αντιγόνη, της ζητάει να πάει στο σπίτι και να την πιέσουν να κάνει όσο πιο άμεσα γίνεται εισαγωγή στο νοσοκομείο για να προλάβουν τα χειρότερα. Από ό,τι φαίνεται, όμως, έχουν χάσει ήδη αρκετό και πολύτιμο χρόνο. Και αυτό γιατί η Μυρτάλη, από τη στιγμή που μπαίνει στο νοσοκομείο, δίνει μάχη για τη ζωή της. Ο Στέφανος τηλεφωνεί στην Ιουλία και την ενημερώνει για την παραπάνω εξέλιξη και εκείνη τρέχει αμέσως στο πλευρό της ανιψιός της.

Κι ενώ η Μυρτάλη παλεύει να ανακάμψει από την πνευμονία, ο Στέφανος και η Ιουλία εξακολουθούν να βρίσκονται δίπλα της και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να της δώσουν δύναμη για να μην παρατήσει αυτή τη μάχη. Αρκετές μέρες αργότερα, όπως θα δούμε, η κατάσταση της υγείας της νεαρής κοπέλας αρχίζει να βελτιώνεται και, επιτέλους, παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στο σπίτι της. Εκεί, φυσικά, ο Στέφανος συνεχίζει να την προσέχει μέχρις ότου θεωρήσει ότι δεν κινδυνεύει.

Ο Φίλιππος, εδώ και λίγο καιρό, έχει φτάσει στα όριά του και παλεύει με τις ενοχές του. Μάλιστα, θέλοντας να πληρώσει για ό,τι έκανε, παραδίνεται στην Αστυνομία για τον πυροβολισμό του Στέφανου και οδηγείται στη φυλακή. Όπως θα δούμε στα παρακάτω επεισόδια της σειράς, ο νεαρός θα αποφυλακιστεί και αυτό το νέο διαδίδεται αμέσως σε ολόκληρη τη Μάνη. Κι ενώ η Βασιλική χαίρεται, αφού κυοφορεί το παιδί του, δεν ισχύει το ίδιο για τον Στάθη. Ο τελευταίος, θολωμένος από την αδικία, παίρνει το όπλο του και το μόνο που θέλει πλέον είναι να αποδώσει μόνος του δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, ο Λυκούργος και ο Στέφανος προσπαθούν να εμποδίσουν τον Στάθη να βάψει τα χέρια του με αίμα, αλλά τίποτα δεν είναι ικανό για να τον σταματήσει. Βρίσκεται, λοιπόν, ενώπιον του Φίλιππου και τον απειλεί με το όπλο του μην τυχόν τολμήσει είτε αυτός είτε η μητέρα του και πλησιάσουν ξανά την οικογένειά του, γιατί δεν θα υπολογίσει τίποτα. Ύστερα από όλα αυτά, ο Φίλιππος εγκαταλείπει οριστικά το πατρικό του και ξεκαθαρίζει στη Χάιδω πως δεν θέλει καμία σχέση μαζί της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Λυκούργος, μετά την παραδοχή της Χάιδως πως σκηνοθέτησε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον της.

Πηγή: MYTV

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις