ΒΑΜΒΑΚΟΥ. «Τρίγωνα, κάλαντα, στο μικρό χωριό και χτυπάει χαρούμενα το καμπαναριό!»

Τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου άναψαν στη Βαμβακού και ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου ξεκίνησε με τη Μαρίζα Ρίζου και τη μπάντα της να χαρίζουν μία βραδιά γεμάτη νότες, αγαπημένες μελωδίες και χειροκροτήματα ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που αψήφησαν τη βροχή και βρέθηκαν κοντά.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με την υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συνεχίζονται και το 2ο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να εξερευνήσουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό που έχει στηθεί στο πανέμορφο χωριό του Πάρνωνα!

Θεατρικές παραστάσεις στο βουνό

Τον Δεκέμβριο, σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί το Θέατρο, με μοναδικές θεατρικές παραστάσεις να περιμένουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού.

Στις 11/12 η αυλαία ανοίγει με την παράσταση «Να σου πω μια ιστορία» του Χόρχε Μπουκάι με την ομάδα «Το Τόπι», στο σχολείο της Βαμβακούς.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζονται και τον τελευταίο μήνα του χρόνου. Στις 11/12, θα μάθουμε πώς στολίζουμε το δάσος με την ομάδα Αλκυόνη και το πρόγραμμα «Φυσικά στολίδια για το έλατο του δάσους».

Περιβαλλοντικές δράσεις στον Πάρνωνα

Τι κι αν είναι χειμώνας, τα περιβαλλοντικά προγράμματα και οι δραστηριότητες στη φύση δεν σταματούν, καθώς με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Βουνού, στις 12/12, μέσα από μία πεζοπορία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, γνωρίζουμε τη χλωρίδα και την πανίδα του μυθικού βουνού.

Η Βαμβακού σε περιμένει…

Αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα: www.vamvakourevival.org/events

#WeekendsatVamvakou #VamvakouRevival

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις