ΣΠΑΡΤΗ. Το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που υλοποίησε ο Δήμος Τρίπολης - στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων και δράσεών του για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση- κέρδισε ο Σπαρτιάτης, Ηλίας Περγαντής.

Η βράβευση των τριών καλύτερων φωτογραφιών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/2, (20:00) από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Τζιούμη, στο Δημαρχείο τής Τρίπολης.

Η φωτογραφία

Η φωτογραφία που κέρδισε, αναπαριστά έναν Έλληνα αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης, να κρατά στα χέρια του το νεογέννητο παιδί του και να το φιλά. «Μία φωτογραφία που συμβολίζει την αναγέννηση, την άνθηση και τη συνέχεια του ελληνικού γένους, μέσα από τον φακό και τη ματιά του φωτογράφου», όπως είπε ο Ηλίας Περγαντής.

Η επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας έγινε από το κοινό (συνολικά περίπου 22.500 άτομα ψήφισαν διαδικτυακά), αλλά και από μία καταξιωμένη επιτροπή φωτογράφων και καλλιτεχνών.

Η φωτογραφία του Ηλία Περγαντή ήρθε 1η, τόσο στην επιλογή του κοινού, όσο και του διεθνώς καταξιωμένου φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη, μέλους της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Ο Διαγωνισμός

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας είχε θέμα, «Τρίπολη iso 200», και ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και εξαιρετικά έργα, τα οποία εξακολουθούν να εκτίθενται σε κεντρικά σημεία της πόλης, συνθέτοντας έναν ζωντανό εκθεσιακό περίπατο.

Να θυμίσουμε ότι και ο Δήμος Σπάρτης είχε συνεργαστεί με τον Ηλία Περγαντή, πραγματοποιώντας υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στην οδό Κων/νου Παλαιολόγου από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο του 2021, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια από τους πολίτες της Σπάρτης.

Έκτοτε τα έργα τού φωτογράφου έχουν ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις