ΕΛΛΑΔΑ. Ήταν την 1η Νοεμβρίου 2016, όταν η κοινή ζωή που έχτισαν μαζί ο συνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος και η ερμηνεύτρια, Ηρώ Σαΐα, πέρασε στο καινούργιο της κεφάλαιο. Το ζευγάρι απέκτησε εκείνη την ημέρα τα δίδυμα παιδιά του, Σταύρο και Μαρία Ιζόλδη.

Η Ηρώ Σαΐα και ο Σταύρος Ξαρχάκος γνωρίστηκαν το 2008 σε μία συναυλία στην Κύπρο, ενώ το 2012 συνεργάστηκαν σε μία μουσική παράσταση και η σχέση τους εξελίχθηκε από μία συνεργασία σε μία όμορφη ιστορία αγάπης. Παντρεύτηκαν το 2015 σε ένα εκκλησάκι στη Βάρκιζα και την επόμενη χρονιά έγιναν γονείς.

Τα δύο παιδιά τους, η Μαρία Ιζόλδη και ο Σταύρος, μεγάλωσαν σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική, παρακολούθησαν τον πατέρα και τη μητέρα τους σε πρόβες και συναυλίες και στην ηλικία των 5,5 ετών που είναι σήμερα, είναι απόλυτα εξοικειμένα με τη σκηνή. Αυτό αποδεικνύει η παρουσία τους στη σκηνή της συναυλίας του Σταύρου Ξαρχάκου στο δημοτικό θέατρο Πειραιά που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες.

Σε αυτή τη συναυλία, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσίασε συνθέσεις του, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου του Πειραιά, ενώ η Ηρώ Σαΐα τραγούδησε μερικά από τα πιο αγαπημένα του κομμάτια, μαζί με τον ερμηνευτή Ζαχαρία Καρούνη. Η συναυλία στάθηκε παράλληλα η αφορμή για μία σπάνια οικογενειακή εμφάνιση του ζευγαριού με τα δύο του παιδιά, που ανέβηκαν στη σκηνή κατά τη διάρκεια ομιλίας του Σταύρου Ξαρχάκου μετά το τέλος της συναυλίας.

«Δήμαρχε έχεις μία πυρηνική δύναμη στα χέρια σου που ίσως δεν την ξέρεις, τα παιδιά, όλα τα παιδιά του Πειραιά. Τα παιδιά του Πειραιά είναι πυρηνική δύναμη, ξέρω ότι τα αγαπάς, φρόντισε τα λίγο περισσότερο ακόμα, σε χρειάζονται», είπε ο Σταύρος Ξαρχάκος στον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη όσο τα δικά του παιδιά τον παρακολουθούσαν από την αγκαλιά της μητέρας τους, στη σκηνή.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Πειραιά και τον Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά, Αλέξανδρο Τζεφεράκο, με βραβείο για τη συνολική του προσφορά στον πολιτισμό. Μάρτυρες της σημαντικής αυτής στιγμής της καριέρας του, οι πιο δικοί του άνθρωποι, η Ηρώ Σαΐα και οι μικροί Σταύρος και Μαρία Ιζόλδη.

Για τα δύο μικρά παιδιά, που κρατούσε στην αγκαλιά της στην πρόσφατη συναυλία, η Ηρώ Σαΐα, είχε πραγματοποιήσει μία συγκινητική ανάρτηση πριν από λίγους μήνες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Αφορμή είχαν σταθεί τα 5α τους γενέθλια.

«1η Νοεμβρίου, η ημέρα που ήρθατε στη ζωή, η μέρα που είναι πλέον η μεγαλύτερη γιορτή για εμάς! Οι σταγονίτσες μας – που από τη γέννα φάνηκε το πείσμα τους μιας και επέλεξαν να βγουν ένα μήνα νωρίτερα – μεγάλωσαν κι έγιναν δυο χαριτωμένα ανθρωπάκια που μιλάνε, έχουν άποψη και μας δείχνουν άλλες πλευρές της ζωής, αλλά και του εαυτού μας», έγραφε η Ηρώ Σαΐα δημοσιεύοντας μία φωτογραφία όπου η ίδια και ο Σταύρος Ξαρχάκος κρατούν στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους όταν ήταν ακόμα βρέφη.

«Να ζήσετε μικρά μου, πάντα αέρα στα πανιά και στα φτερά σας, υγεία, τύχη και χαρά στη ζωή σας. Πάντα μπροστά, πάντα να ζείτε τη ζωή όπως εσείς τη θέλετε. Σας λατρεύουμε», κατέληγε στην τρυφερή της ανάρτηση η μητέρα των δίδυμων παιδιών.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι πατέρας τριών παιδιών. Απέκτησε μία κόρη από τον πρώτο του γάμο και τα δίδυμα παιδιά του από τον γάμο του με την Ηρώ Σαΐα. Όταν γεννήθηκαν ο Σταύρος και η Μαρία Ιζόλδη, ο Σταύρος Ξαρχάκος είχε επικριθεί για την απόφασή του να αποκτήσει παιδιά σε ηλικία τότε 78 ετών.

«Δεν είμαι αισιόδοξος, είμαι υπεραισιόδοξος, διότι στα 78 μου απέκτησα δίδυμα. Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι αυτό. Πόση αισιοδοξία πρέπει να κουβαλάω μέσα μου για να φέρω στον κόσμο δυο ψυχές”. Δεν έχω να απαντήσω τίποτα σε αυτούς που με επικρίνουν, διότι θεωρώ κακόγουστα αυτά τα σχόλια. Θα με επικρίνει ο οποιοσδήποτε για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζομαι την ζωή μου; Δεν χρειάζεται να πω τίποτα», είχε απαντήσει τότε σε συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις